Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η σιωπή του νεκροταφείου για … τα μάτια τω ν ξένων

«Μπορεί να μην συμφωνώ με ό,τι υποστηρίζεις. Μα θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να διατυπώσεις ελεύθερα τις απόψεις σου»
Νομίζαμε ότι από την εποχή του διαφωτισμού, ήταν αδιαφιλονίκητο το νόημα αυτής της φράσης, για όλους τους πολιτισμένους ανθρώπους. Γελαστήκαμε όμως και σε αυτό.Ήρθε η νέα τάξη πραγμάτων. Δια της κυβερνήσεως του κ. Γ.Α.Παπανδρέου μαθαίνουμε πως η έκφραση γνώμης, όταν πρόκειται για τους ξένους που έχουν έρθει στη χώρα και για τη θρησκεία , καταργείται. Ή για να ακριβολογούμε τιμωρείται με πρόστιμα και φυλάκιση όπως μας λέει το σχέδιο νόμου για την «καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού δικαίου»
Η φασίζουσα νοοτροπία της νέας τάξης, θέλει να επιβάλλει τη σιωπή του νεκροταφείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ορίζεται η έννοια του ρατσισμού. Ούτε στο σχέδιο νόμου, ούτε στην εισηγητική έκθεση. Εσκεμμένα δεν ορίζεται. Γιατί μπορεί μετά να πλατειάσει ο ορισμός και να χωρέσει, ο,τι βολεύει την εκάστοτε εξουσία. Η πιο απλή αναφορά για το μεταναστευτικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μας, για να μας φυλακίσουν από 6 μήνες ως 3 έτη και να μας βάλουν και πρόστιμο έως 5000 ευρώ. Ποιος από το διαδίκτυο (γιατί εκεί είναι ο στόχος, εφημερίδες και τηλεόραση τις έχουν με το μέρος τους), θα αντέξει σε τέτοιες εξοντωτικές ποινές;
Αν δε, επιμένουμε να γράφουμε τις απόψεις μας, ε, τότε, θα πρέπει να κλείσουμε μόνιμο κελί στον Κορυδαλλό. Πετυχαίνει ή όχι, με αυτό τον τρόπο η εξουσία, τη φίμωση; Ποιος είναι ο σκοπός, αν όχι το να μην μιλάμε; Σε τι διαφέρει μια τέτοια εξουσία από τη δικτατορία του χειρίστου είδους; Γιατί σώνει και καλά, θα πρέπει να έχω την ίδια άποψη, με αυτούς, για τους μετανάστες, ή για τις θρησκείες;
Το πιο σημαντικό, κατά την άποψή μας, είναι ότι με αυτό το έκτρωμα (το νομοθέτημα θέλαμε να πούμε), ποινικοποιείται η έκφραση γνώμης. Με όση καλή πίστη και να το διαβάσεις, διαπιστώνεις πως έτσι είναι. Το σχέδιο νόμου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάνει .. ακροβατισμούς.Προσέξτε λοιπόν το συλλογισμό του. Ως γνωστόν μέχρι τώρα τιμωρείται, μόνο η πράξη και η έκφραση γνώμης, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση, αδίκημα. Το άρθρο 3 του σχεδίου νόμου ξεκινά με «Όποιος από πρόθεση, δημόσια προφορικά ή δια του τύπου ή μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, προκαλεί η διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά ομάδας ή προσώπου, που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το γενετήσιο προσανατολισμό, ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις παραπάνω ομάδες, ή πρόσωπα,»
Μέχρι εδώ έχουμε έκφραση γνώμης, έστω και αρνητικής που μέχρι τώρα δεν τιμωρείται. Πώς να δικαιολογήσει όμως ο νομοθέτης, την τιμωρία που θα ακολουθήσει, ( κατά παραγγελία της κυβέρνησης); Συνεχίζει το άρθρο:
« κατά τρόπο που μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με ….»
Χρησιμοποιεί την υπόθεση, το ρήμα μπορεί. Δεν υπάρχει δηλαδή κίνδυνος από τη γνώμη που εκφράζεις σήμερα, αλλά μπορεί, ίσω,ς δημιουργηθεί στο μέλλον. Θα λεγε κάποιος, πως όταν συμβεί αυτό και αν τα λόγια σου ήταν η αιτία γιαπρόκληση ταραχής της δημόσιας τάξης, τότε να τιμωρηθείς. Αλλά όχι. Ο καλός μας υπουργός, τιμωρεί τον εκφράζοντα άποψη, για υποκίνηση πράξης, πριν εκείνη συμβεί. Εδώ τι να πούμε. Ότι δεν έγινε η πράξη; ότι η συμπεριφορά κάποιων άλλων στο μέλλον, μπορεί να μην έχουν άμεση σχέση με τα λόγια σου; Ότι μπορεί οι προβαίνοντες σε πράξη, να είχαν τους δικούς τους λόγους που να αιτιολογούν καλύτερα τη δική τους συμπεριφορά; Τίποτα δεν μπορούμε να πούμε γιατί εδώκαταλύεται κάθε μορφή έστω και αστικής δικαιοσύνης.Πέφτουν οι μάσκες και αποκαλύπτεται το πρόσωπο της νέας τάξης πραγμάτων.
Φυσικά γίνεται ειδική αναφορά στο διαδίκτυο (άρθρο 5). Το είπαμε, εδώ είναι ο στόχος.
Περνάει έπειτα στην ευθύνη των νομικών προσώπων. Αν θέλετε να στέλνετε το παιδί σας σε ένα ιδιωτικό σχολείο που να δέχεται μόνο Έλληνες, φυσικά δεν μπορείτε.
Ο καλός μας υπουργός, στο σχέδιο νόμου, (λέει ότι ) καταπολεμά, κάθε μορφή ξενοφοβίας με φυλάκιση. Προτείνουμε να διευρύνει τις φοβίες που καταπολεμά και να τιμωρεί με φυλάκιση και τις υπόλοιπες. Αγοραφοβία, κλειστοφοβία, κοινωνική φοβία, φοβία για τα ζώα, φοβία των μέσων μαζικής μεταφοράς, ειδικές φοβίες κλπ. Γιατί μόνο την ξενοφοβία; Έχετε κλειστοφοβία κυρία μου; Ένα χρόνο φυλακή, να δείτε αν σας περνάει αμέσως. Έτσι ο υπουργός, θα γίνει και ψυχοθεραπευτής, με ένα και μόνο νομοθέτημα. Θα συνιστά παγκόσμια πρωτοτυπία.
Ας δώσουμε και ένα παράδειγμα, για να δούμε πόσο ‘τρελό’ είναι το σχέδιο νόμου. Είναι γνωστό ότι την εποχή του «μαύρου θανάτου» στην Ευρώπη, όταν το ένα τρίτο του πληθυσμού πέθανε, οι άνθρωποι ήταν τόσο απελπισμένοι που έκαναν τα πιο τρελά πράγματα για να σωθούν. Μια ομάδα χριστιανών στην Γαλλία, αποφάσισε πως για όλα φταίει το γεγονός πως ο Θεός, ήταν δυσαρεστημένος από την ακολασία των ανθρώπων και πως θα μπορούσε να … εξευμενιστεί, αν εκείνοι περιφέρονταν στις πόλεις και … αυτομαστιγώνονταν. Οι άνθρωποι αυτοί μαστιγώνονταν μέχρι να βγούν αίματα από την πλάτη τους.
Αν εγώ τώρα θεωρήσω την ενέργεια γελοία, τους χριστιανούς αυτούς ως μη σκεπτόμενα άτομα και γράψω κάτι υποτιμητικό για τα «πράγματα που χρησιμοποιούν» (μαστίγια), προσβάλλω τη χριστιανική θρησκεία και τιμωρούμαι με φυλάκιση; Μπορεί να φαίνεται ακραίο το παράδειγμα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Όταν π.χ. ηγουμένη επιβάλλει σε μοναχές να ανέβουν με τα γόνατα σε χαλικόδρομο για να εξαγνισθούν από τα ‘πονηρά όνειρα’ που είδαν το προηγούμενο βράδυ, και εγώ το κρίνω αρνητικά, τι συμβαίνει σύμφωνα με το νομοσχέδιο; Είμαι κατά των λόγων του Χριστού;
Σκόπιμα επιλέξαμε παραδείγματα από το Χριστιανισμό (και όχι από άλλες θρησκείες)για να δείξουμε πως σε κάθε περίπτωση η ποινικοποίηση των γνώμης είναι επικίνδυνη.Επιβάλλει την σιωπή του νεκροταφείου σε όλους.
Δηιδάμεια
Αναδημοσίευση από www.economist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com