Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αραβικό ντόµινο «Εβαλαν στο στόχαστρο τη Συρία»


Θερµή υποδοχή  επεφύλαξαν οι  βουλευτές στον  Μπασάρ Αλ Ασαντ
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ κατηγόρησε «συνωµότες» για το κύµα των διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησής του που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, όµως δεν προχώρησε στην κατάργηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η Συρία εδώ και 48 χρόνια ούτε έκανε άλλες παραχωρήσεις στην πρώτη του οµιλία µετά την εκδήλωση των διαµαρτυριών εδώ και δύο εβδοµάδες.

«Δεν µίλησα νωρίτερα», είπε ο 45χρονος Ασαντ σε µια ασυνήθιστα σύντοµη οµιλία του στο Κοινοβούλιο που µεταδόθηκε από την τηλεόραση, «για να αποφύγω συναισθηµατικές δηλώσεις που µπορεί να κατεύναζαν τα πνεύµατα αλλά δεν θα είχαν απτό αποτέλεσµα, σε µια στιγµή που οι εχθροί µας βάζουν στο στόχαστρο τη Συρία», πρόσθεσε µιλώντας για µια «µεγάλη συνωµοσία» που έχει στόχο να αποσταθεροποιήσει αυτή τη χώρα των 23 εκατοµµυρίων. Η οµιλία του προκάλεσε αίσθηση όχι για τα όσα είπε αλλά για τα όσα δεν ανέφερε. Η σύµβουλός του Μπουτάινα Σααµπάν ανακοίνωσε πρόσφατα τη σύσταση επιτροπής που θα µελετήσει µια σειρά µεταρρυθµίσεων, µεταξύ των οποίων και την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ισχύει από το 1963, όταν ανέλαβε την εξουσία το κόµµα Μπάαθ. Σε κάποιες από αυτές αναµενόταν να αναφερθεί χθες και ο Ασαντ, κάτι που όµως δεν έκανε προς µεγάλη απογοήτευση των χιλιάδων Σύρων που διαδηλώνουν τις τελευταίες ηµέρες. Σύµφωνα µε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωµάτων, τουλάχιστον 60 άτοµα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επεµβάσεις των δυνάµεων ασφαλείας. Την ίδια στιγµή διοργανώνονται µεγάλες συγκεντρώσεις από υποστηρικτές του καθεστώτος – χιλιάδες Σύροι διαδήλωσαν στις κεντρικές πλατείες στη Δαµασκό, το Χαλέπι και άλλες µεγάλες πόλεις κρατώντας σηµαίες και φωτογραφίες του Ασαντ και φωνάζοντας συνθήµατα όπως «Μόνο ο Αλλάχ, ο Μπασάρ και η Συρία». Πάντως, πολλές αντιδράσεις εκφράστηκαν µετά την οµιλία στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. «Δεν δείχνει να κατανοεί τη ρίζα του προβλήµατος», σχολίασε η δικηγόρος Ραζάν Ζαϊτουνέ.

«Είµαι σοκαρισµένη όπως και πολλοί άλλοι. Νοµίζω ότι στις διαδηλώσεις της Παρασκευής θα πάρουν µέρος περισσότεροι από ποτέ».

Τις εξελίξεις στη Συρία ωστόσο παρακολουθούν µε τεράστιο ενδιαφέρον όλες οι χώρες της περιοχής, και µάλιστα είναι ένα από τα λίγα θέµατα στα οποία συµφωνούν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι. Και οι δύο πλευρές επιθυµούν την πολιτική του επιβίωση, παρότι έχουν πολλά προβλήµατα µαζί του – οι Ισραηλινοί αντιδρούν στη συνεργασία του µε το Ιράν, ενώ οι Παλαιστίνιοι δεν ξεχνούν ότι η κυβέρνησή του συχνά κατηγορεί τους 400.000 Παλαιστίνιους που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας για πρόκληση ταραχών. Οµως ο Μπασάρ αλ Ασαντ είναι ένας προβλέψιµος εταίρος και η αποχώρησή του, σύµφωνα µε αναλυτές, θα οδηγήσει σε µια παρατεταµένη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. «Στην περίπτωσή του ισχύει το “καλύτερα ο διάβολος που ξέρεις”», παρατηρεί ο Γκαµπριέλ Μπεν-Ντορ, διευθυντής στο Τµήµα Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας του Πανεπιστηµίου της Χάιφα.

Το Ισραήλ αναγκάστηκε να επανεξετάσει τις στρατηγικές του επιλογές µετά την ανατροπή του στενότερου συµµάχου στη Μέση Ανατολή, του Χόσνι Μουµπάρακ στην Αίγυπτο. Η Συρία δεν υπέγραψε ποτέ σύµφωνο ειρήνης µε το Ισραήλ µετά τον πόλεµο του 1973, τηρεί όµως τις δεσµεύσεις της για απεµπλοκή, ένα στάτους κβο που βολεύει όλες τις πλευρές. Βέβαια, ταυτόχρονα, η Δαµασκός υποστηρίζει δύο από τους µεγαλύτερους εχθρούς του ισραηλινού κράτους – τη Χεζµπολάχ στον Λίβανο και τους ισλαµιστές της Χαµάς στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ούτε κουβέντα για άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον σύρο πρόεδρο

Πυροβολισµοί στη Λατάκια

Σύροι στρατιώτες άνοιξαν πυρ χθες εναντίον διαδηλωτών που κατέβηκαν στους δρόµους του µεγαλύτερου λιµανιού της Συρίας, της Λατάκιας, φωνάζοντας ότι θέλουν «ειρήνη και ελευθερία και όχι διχόνοια», έπειτα από την οµιλία του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ. Αρκετοί κάτοικοι µιλώντας τηλεφωνικά µε δηµοσιογράφους κατήγγειλαν ότι άκουσαν πυροβολισµούς. Αρκετοί κάτοικοι κατήγγειλαν ότι άκουσαν πυροβολισµούς στην περιοχή της παλαιάς πόλης Αλ-Σλέιµπεχ, όπου έγινε µία από τις δύο µεγάλες συγκεντρώσεις διαµαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com