Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αυτά τα άρθρα ψήφισε η Νέα Δημοκρατία

Το κεφάλαιο για την περιστολή της σπατάλης. Που συμπίπτει σε πολλά με τη δική μας πρόταση. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από πέρσι: Το χτύπημα της σπατάλης! Όχι να επιβάλετε τις θυσίες μόνο στους πιο αδύναμους, με οριζόντιες περικοπές…


Επίσης στις αποκρατικοποιήσεις. Στις οποίες θα είμαστε ιδιαίτερα υποστηρικτικοί, αν οι τελικές αποφάσεις ληφθούν με διαφάνεια και με σεβασμό στην επενδυτική διάσταση. Όχι με μόνο κίνητρο τον εισπρακτικό πανικό. Και σε καμιά περίπτωση, βέβαια, το ξεπούλημα.

Την αξιοποίηση της περιουσίας, που υπήρξε δική μας πρόταση, την ψηφίζουμε έτσι κι αλλιώς.

Ασφαλώς δεν θα στηρίξουμε τη νέα φορο-επιδρομή! Εμείς, όπως γνωρίζετε, πιστεύουμε ότι από την πλευρά των εσόδων χρειάζεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Όχι περαιτέρω «ξεζούμισμα» όσων ήδη πληρώνουν. Μόνο που διεύρυνση της βάσης δεν θα γίνει, και η φοροδιαφυγή δεν θα αντιμετωπιστεί, αν δεν μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Κι εκεί, όπως ξέρετε, βρίσκεται η μεγάλη διαφωνία μας.



Εξάλλου ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα της ΝΔ θα ψηφίσει τα άρθρα 42, 45, 46 και 48 του Εφαρμοστικού Νόμου. Τα άρθρα αυτά συνοπτικά αναφέρονται στα εξής:

Άρθρο 42-Διευθέτηση του χρόνου εργασίας: Ουσιαστικά διευθετείται η υπερωριακή εργασία έως 2 ωρών την ημέρα, πλέον των 8. Ως αντιστάθισμα για τις ώρες μπορεί να δωθεί είτε μειωμένο ωράριο κάποια άλλη μέρα, είτε «ρεπό». Δεν είναι υποχρεωτική η αποδοχή από τον εργαζόμενο της ρύθμισης αυτής και η άρνησή του δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιχείρημα για την απόλυσή του.

Σχόλιο συντάκτη: Για κάποιους θεωρείται αρνητική η μη χρηματική αποζημίωση των υπερωριών, αλλά, τηρουμένων των αναλογιών, θεωρώ ότι είναι αρκετά δίκαιη για τους εργαζόμενους (αφού μπορούν να αρνηθούν) και ίσως βοηθάει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Άρθρο 45-Θέσπιση ετήσιου τέλους για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης, με μουσική, άνω των 300 τ.μ.: Ουσιαστικά ο τίτλος του το εξηγεί σχεδόν πλήρως. Εισπρακτικό μέτρο για μεγάλες αίθουσες που αφορούν τη διασκέδαση.

Σχόλιο συντάκτη: Η ταφόπλακα της κοινωνικής πλευράς ενός εξ’αρχής κακο-εφαρμοσμένου μέτρου.

Άρθρο 46- Αναστολή Πλειστηριασμών: Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί για απαιτήσεις έως και 200.000 ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου, όμως μόνο από τράπεζες ουσιαστικά (όχι δημόσιο ή ιδιώτες).

Σχόλιο συντάκτη: Ένα απλό άρθρο, χωρίς δυνατότητες παρερμηνείας, πιστεύω, και αρκετά θετικό.

Άρθρο 48-Ειδικές Διατάξεις Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης: Πρόκειται για άρθρο που αφορά επιχορηγήσεις μεταφορών και επικοινωνίας.

TopGunZ

Andrew είπε...
Η Ν.Δ ψήφισε ΟΧΙ επι της αρχής και ΝΑΙ στα 22 από τα 49 άρθρα. Είναι αυτά απο αφορούν στις Απροκρατικοποιήσεις, την μέιωση δημοσίων δαπανών και την αξιοποίηση της δημοσιας περιουσίας. ΝΑΙ στα άρθρα: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 32, 37, 38, 42, 45, 48, 49 ΟΧΙ στα άρθρα: 2, 4, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 27, 28, 29, 30, 31, 33, 34, 35, 36, 39, 40, 41, 43, 44, 47. ΟΧΙ σε όλα είπε ο Πάνος Καμμένος ΠΑΣΟΚ: 154 ΝΑΙ επι της αρχής Η Χρύσα Αράπογλου είπε ΝΑΙ επι της αρχής αλλά ΟΧΙ στα άρθρα 1-9 και 14. ΚΚΕ: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΥΡΙΖΑ: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΛΑΟΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΠΑΡΩΝ ΕΠΙ ΑΡΧΗΣ ΕΠΙ ΑΡΘΡΩΝ: 1-9 ΝΑΙ, 10-17 ΟΧΙ, 18-26 ΝΑΙ, 27-36 ΟΧΙ, 37 - 38 ΝΑΙ, 39 - 46 ΝΑΙ, 47 - 49 ΝΑΙ (Το ίδιο και οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ) ΕΛΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: ΝΑΙ επί της αρχής ΟΧΙ στα άρθρα: 27-36 ΝΑΙ σε όλα τα υπόλοιπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com