Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ανάγκη εξέλιξης και υποστήριξης ιστοσελίδων

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι επαγγελματίες επιλέγουν το Ιντερνετ ως το καλύτερο μέσο προβολής, διαφήμισης κι αξιολόγησης των προϊόντων ή και της επιχείρησής τους. Άλλωστε...
 διανύουμε πλέον μια εποχή που όχι μόνο η μη ύπαρξη ιστοσελίδας κατατάσσει την επιχείρηση ως εσωστρεφή αλλά και η πρώτη εντύπωση του εκάστοτε πελάτη στηρίζεται πολύ στο κατά πόσο φιλική, εύχρηστη κι αξιόπιστη είναι η ιστοσελίδα αυτή.


Παρόλα αυτά κι ενώ η δημιουργία website αποτελεί μία από τις πρώτες ...
προτεραιότητες προώθησης από την πλευρά της επιχείρησης, στη πλειονότητα των περιπτώσεων δεν δίνεται από τους ενδιαφερόμενους η απαραίτητη προσοχή στις ανάγκες ενός τέτοιου project.

Φυσικά, ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάει κανείς όταν δημιουργεί έναν ιστότοπο είναι να ικανοποιεί εικαστικά και πληροφοριακά τον επισκέπτη και εν δυνάμει πελάτη του. Έτσι λοιπόν αφιερώνεται αρκετός χρόνος από τον κατασκευαστή στη σωστή επιλογή των χρωματικών συνδυασμών και εικόνων που θα δώσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα καθώς και στη διατύπωση του κειμένου που θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Η προβολή λοιπόν πολλές φορές είναι αρκετή για τον ιδιοκτήτη μιας ιστοσελίδας κι αν συνδυαστεί και με μια καλή πολιτική διαφήμισης και προώθηση της σελίδας τότε η δουλειά του κατασκευαστή θεωρείται πως έχει τελειώσει ενώ η μόνη επαφή που κρατούν μαζί του μετά είναι για τυχόν αλλαγές ή βλάβες που μπορεί να υποπέσουν στην αντίληψή τους.

Όπως τονίζουν όμως όλοι οι σοβαροί επαγγελματίες του χώρου κατασκευής ιστοσελίδων, και λίγοι τους δίνουν σημασία, η δημιουργία ενός website είναι μόνο η αρχή, ενώ είναι επιτακτικής ανάγκης και η διαρκής υποστήριξη, αναβάθμιση και προστασία του για όσο αυτό υφίσταται.

Είναι άλλωστε γνωστό πως οι παραβάσεις ιστοσελίδων έχουν αυξηθεί σημαντικά καταλήγοντας συνήθως σε αλλοίωση του περιεχομένου των ιστοχώρων και προβολή διαφόρων εικόνων από την πλευρά των hacker, ακόμα και κλοπή σημαντικών επιχειρηματικών δεδομένων.

Η υποστήριξη είναι η προϋπόθεση για να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά μια ιστοσελίδα στη διάρκεια του χρόνου. Και αν και είναι ένας από τους κρισιμότερους παράγοντες, πολύ συχνά δεν τον υπολογίζει ο ενδιαφερόμενος, με αποτέλεσμα ελάχιστες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο να διαθέτουν υποστήριξη, αν και υπάρχουν κρίσιμοι λόγοι που το υπαγορεύουν.

Υπάρχει λοιπόν μια πληθώρα ειδικών, προγραμματιστών και μη, εταιριών ή αυτόνομων ελευθέρων επαγγελματιών, που έχουν τις τεχνικές γνώσεις για να κατασκευάσουν μια ιστοσελίδα. Ο μεγαλύτερος ωστόσο, κατασταλτικός παράγοντας για τη σωστή και ομαλή υλοποίηση και συντήρηση τέτοιων έργων είναι συνήθως η ελλιπής γνώση κι οι εσφαλμένες εντυπώσεις που υπάρχουν από την πλευρά των ενδιαφερομένων. Είναι άλλωστε συχνό φαινόμενο η υποτίμηση της δουλειάς ενός προγραμματιστή, ενώ μάλιστα, στην Ελλάδα δεν υπάρχει καν η έννοια των συμβολαίων υποστήριξης και αναβάθμισης ιστοσελίδων για τη συνεχή παρακολούθηση κι εξέλιξή τους.

Γιατί λοιπόν είναι αναγκαία η υποστήριξη μιας ιστοσελίδας;

Η εγκατάσταση μιας ιστοσελίδας γίνεται πάντα με βάση συγκεκριμένες προδιαγραφές για την σωστή λειτουργία και επαρκή προστασία της. Ωστόσο, το Ιντερνετ είναι ένας ταχέως μεταβαλλόμενος χώρος κι ως εκ τούτου αν μια από τις προδιαγραφές αλλάξει, η ιστοσελίδα κινδυνεύει να μη λειτουργεί σωστά ή και να είναι ευάλωτη σε πιθανές επιθέσεις. Είτε για λόγους ασφάλειας είτε και λόγω διαρκούς εξέλιξης της αγοράς οι ιστοσελίδες συνήθως απαιτούν έλεγχο και πιθανός αλλαγές αρκετές φορές το χρόνο. Αυτές περιλαμβάνουν από έλεγχο των αρχείων καταγραφής επισκέψεων (log files) μέχρι και μια γενικότερη ανανέωση κι αναβάθμιση των τεχνικών χαρακτηριστικών που αν και δεν είναι εμφανή στον επισκέπτη της σελίδας είναι ζωτικής σημασίας για την ασφαλή κι αξιόπιστη λειτουργία της.

Η ελληνική πραγματικότητα:

Η πλειονότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων θεωρεί τις υπηρεσίες πληροφορικής στην καλύτερη περίπτωση ως αναγκαίο κακό. Είναι σύνηθες φαινόμενο ο επιχειρηματίας να θεωρεί ότι η κατασκευή μιας ιστοσελίδας περιλαμβάνει και την «ισόβια» υποστήριξη της. Από την άλλη μεριά, η κατασκευή των ιστοσελίδων γίνεται πολλές φορές από μη αξιόπιστες εταιρίες ή ακόμα και μη επαγγελματίες του χώρου με αποτέλεσμα να μην αναλύονται στον πελάτη οι μελλοντικές εργασίες που απαιτούνται .

Οι αξιόπιστες λοιπόν εταιρείες πληροφορικής αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα κάθε φορά που εξηγούν τι σημαίνει συμβόλαιο υποστήριξης και γιατί αυτό είναι σημαντικό. Έτσι η έννοια του συμβολαίου υποστήριξης ιστοσελίδας είναι σχεδόν άγνωστη στην ελληνική αγορά με πολύ αρνητικές επιπτώσεις για την ποιότητα της ηλεκτρονικής παρουσίας των επιχειρήσεων.

Φυσικά, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στα συμβόλαια προώθησης των ιστοσελίδων με χρήση τεχνικών Internet Marketing.

Συμπερασματικά, η κατασκευή ιστοσελίδων είναι απλά η βάση για την εκκίνηση μιας διαρκούς προσπάθειας βελτίωσης, εξέλιξης και προσαρμογής στις σύγχρονες ανάγκες του διαδικτύου. Άλλωστε, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ή τεχνικά άρτιο μετά από λίγους μήνες στο ρευστό κόσμο του Internet.

http://verusplus.blogspot.com/2011/09/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com