Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέο αναδρομικό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ


http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/dei-xaratsi-458x315.jpg 
Πριν καλά-καλά εμφανιστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καλούνται να πληρώσουν ένα νέο «κρυφό» χαράτσι…
το ύψος του οποίου, σύμφωνα με το fpress.gr μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τα 100(!) ευρώ. Υπεύθυνοι αυτή τη φορά είναι οι δήμοι οι οποίοι αναζητούν αναδρομικά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και μάλιστα για μια ολόκληρη 5ετία.
Το αναδρομικό χαράτσι επιβάλλεται σε δόσεις ενώ η πρώτη δόση έχει ήδη αποτυπωθεί στους λογαριασμούς που λαμβάνουν οι πελάτες της ΔΕΗ μέσα στον Μάιο. Μάλιστα, στους λογαριασμούς δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιολόγηση της επιβάρυνσης με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναρωτιέται πως προκύπτει το χαράτσι. Η αιτία, είναι η εξής:
Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ (το λεγόμενο έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών), εισπράττονται τα δημοτικά τέλη αλλά και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Συνήθως, στο ΤΑΠ δεν δίνουμε σημασία καθώς το ποσό είναι μικρό. Τώρα όμως, θα μας φανεί και θα μας τσούξει καθώς ζητούν αναδρομικά πέντε ετών.
Πως υπολογίζεται το ΤΑΠ
Το ΤΑΠ υπολογίζεται με βάση τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:
Επιφάνεια ακινήτου x Τιμή Ζώνης x Παλαιότητα Ακινήτου x Συντελεστής ΤΑΠ
Τα αναδρομικά προκύπτουν λόγω των αλλαγών που έγιναν στις τιμές ζώνης. Ως γνωστόν οι τιμές ζώνης (οι περίφημες αντικειμενικές αξίες της εφορίας) έχουν αλλάξει από το 2007. Όμως οι δήμοι δεν προχώρησαν στην αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης παρά πριν από λίγους μήνες. Ο δήμος Χαλανδρίου για παράδειγμα –ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους που διεκδικεί αυτή τη στιγμή τα αναδρομικά 5ετίας- άλλαξε τις τιμές ζώνης το 2011. Επέβαλε τις τιμές ζώνης που τέθηκαν σε ισχύ από το 2007 ενώ μέχρι τότε (δηλαδή μέχρι το 2011) χρησιμοποιούσε τις τιμές του 2005. Προέκυψε λοιπόν μια σημαντική αύξηση στο ΤΑΠ η οποία όμως καταρχήν δεν έγινε αισθητή. Για παράδειγμα, σε ακίνητο 100 τετραγωνικών στο δήμο Χαλανδρίου, η τιμή ζώνης για τη συγκεκριμένη περιοχή, αναπροσαρμόστηκε από τα 800 ευρώ στα 1500 ευρώ. Αυτή η αλλαγή, αύξησε την επιβάρυνση του ΤΑΠ από τα 4,28 ευρώ ανά δίμηνο, στα 8,02 ευρώ ανά δίμηνο.
Τα αναδρομικά
Τώρα όμως, ο συγκεκριμένος δήμος –και ενδεχομένως αρκετοί ακόμη δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα- ζητούν αναδρομικά αυτό το ποσό από το 2007 μέχρι σήμερα δηλαδή για πέντε ολόκληρα χρόνια. Έτσι, για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών σε μια μεσαία περιοχή, προκύπτει αναδρομική επιβάρυνση 100 ευρώ. Ο δήμος Χαλανδρίου στην προκειμένη περίπτωση, θα παρακρατήσει αυτό το ποσό σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις. Η 1η δόση φάνηκε στον λογαριασμό του Μαίου και οι επόμενες στους τρεις διμηνιαίους λογαριασμούς που ακολουθούν.
Μόνο στο δήμο Χαλανδρίου, το χαράτσι θα αποσταλεί σε περίπου 50.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων και γραφείων. Μένει να φανεί ποιοι άλλοι δήμοι έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι των αναδρομικών.
Πως θα το αντιληφθείτε
Για να αντιληφθείτε την επιβάρυνση, θα κοιτάξετε στον πίνακα όπου γίνεται η ανάλυση του λογαριασμού της ΔΕΗ. Εκεί υπολογίζεται το ΤΑΠ. Ακριβώς κάτω από το ποσό που αντιστοιχεί στον διμηνιαίο λογαριασμό, υπάρχει ένα ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται. Αυτό είναι η μία από τις δόσεις του αναδρομικού χαρατσιού.
Η δεύτερη απόπειρα
Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η είσπραξη αναδρομικού ΤΑΠ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Την πρώτη φορά, η ιστορία δημιουργήθηκε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε τακτοποίηση των ημιυπαίθριων. Τότε, το υπουργείο Εσωτερικών είχε εκδόσει εγκύκλιο προκειμένου να ζητήσει από τους δήμους να εισπράξουν αναδρομικά το ΤΑΠ για τα επιπλέον τακτοποιημένα τετραγωνικά. Ο θόρυβος που προκλήθηκε τότε, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει πίσω. Αυτή τη φορά, το χαράτσι επιβλήθηκε αναδρομικά και οι λογαριασμοί έχουν ήδη αποσταλεί.
newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com