Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σκέψεις στο: Πώς να προστατέψετε την περιουσία σας στην κρίση

σεισμοί και χρυσός




Δηλ. Τι σχέση έχει ο τίτλος του άρθρου με το περιεχόμενο του;! Καλά εκεί αρχίσατε να ψεκάζεστε μεταξύ σας; Λίγο σεβασμό ρε παιδιά...

Γιατί ρε παιδιά έχετε κάνει τον κάπιταλ σα μεσημεριανάδικο του STAR? Άλλα λέει ο τίτλος και άλλα το άρθρο.

Εγώ θυμάμαι οικονομικά αποτελέσματα αντικειμενικά γραμμένα, δημοσιεύματα με άποψη. Τώρα τελευταία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όλο παπαγαλάκια διαβάζω, αναδημοσιεύσεις αποτελεσμάτων όπως βγήκαν από τα γραφεία των εταιρειών ή των κομμάτων, πολιτικάντηδες και δήθεν ειδήμονες που κατά βάση ανακυκλώνουν τα ίδια και συνήθως μπουρδολογούν. Το τμήμα με τα οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών δε λειτουργεί.

Καλές οι περικοπές αλλά τι διαφορετικό έχει το μαγαζί πλέον από το ΒΗΜΑGAZINO?


"Αν όλες οι κυβερνήσεις αποφασίσουν με ένα συναινετικό διαζύγιο να επιστρέψουν στα εθνικά νομίσματα, τα κρυμμένα ευρώ θα έχουν αξία αναμνηστική."
(Μα δεν θα μπορείς να τα αλλάξεις με τα νέα νομίσματα; Σίγουρα με την επερχόμενη υποτίμηση θα υπάρξουν απώλειες, αλλά όχι και ...αναμνηστική αξία!)

"Βέβαια, σε συνθήκες πολέμου οι κυβερνήσεις συνηθίζουν να κατάσχουν τον χρυσό των πολιτών."
Μπορώ να φανταστώ πώς θα ακυρωθούν/"κατασχεθούν" τα συμβόλαια χρυσού, αλλά η κατάσχεση της φυσικής μορφής του ακόμα και αν υπάρξει σχετικός νόμος είναι πρακτικά μη εφαρμόσιμη.

Όσο και να προσπαθούν οι διάφοροι να μας πείσουν περί του αντιθέτου , αποδεικνύεται ότι τελικά μόνο τα ακίνητα και ο χρυσός στην φυσική του μορφή είναι ασφαλή καταφύγια .
Όπως ίσχυε πάντοτε και όπως μας έλεγαν οι παππούδες μας που πέρασαν πολέμους και καταστροφές .
Όσοι δεν πούλησαν ακίνητο τώρα στην κρίση δεν έχασαν τίποτε .
Ήδη πλέον η πίεση στις τιμές των ακινήτων σταμάτησε με την καταστροφή που έπαθαν όσοι κράταγαν τα λεφτά για να αγοράσουν φτηνά και σιγά-σιγά θα αρχίσει η ανάκαμψη των τιμών τους .

Λυπάμαι που στενοχωρώ κάποιους που περίμεναν την ευκαιρία της ζωής τους , αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα . Το timing χαρακτηρίζει μια αγορά αν είναι ευκαιρία η όχι . Και για τα ακίνητα πλέον το σκηνικό έχει αλλάξει .

Η καλύτερη επένδυση για τους μεγάλους ήταν ο χρυσός ( με την τωρινή τιμή του δεν είμαι σίγουρος) και για τους πιο μικρούς τα ακίνητα! όσοι είχαν ακίνητα μπορεί να υπάρχει μια υποχώρηση των τιμών λογω της μη ζήτησης αλλά στο μέλλον θα έρθει η ανάκαμψη...ενώ για τα κουρεμένα ομόλογα και τις κουρεμένες καταθέσεις δε θα έρθει ποτέ η ανάκαμψη!

Απόλυτη προστασία εξυπακούεται ότι δεν υπάρχει. Ούτε ό,τι σήμερα μπορεί να αποτελεί καλή προστασία θα είναι το ίδιο καλή προστασία για πάντα ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. (Το γενικότερο περιβάλλον είναι τόσο "θολό" ώστε να μη υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού). Σήμερα πάντως την καλύτερη προστασία, για όσους βέβαια έχουν κατορθώσει κάτι άξιο λόγου να αποταμιεύσουν, παρέχει ο εξής συνδυασμός: χρήματα "στο στρώμα" στο σπίτι ικανά να καλύψουν ανάγκες τουλάχιστον 1-2 μηνών + χρυσός σε λίρες + αγορά μετοχών εξορύξεως χρυσού ή ακόμα καλύτερα μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων που επενδύουν σε τέτοιες μετοχές και δη στις μετοχές των μεγαλυτέρων, και άρα πιο αξιόπιστων, διεθνώς, εταιρειών εξορύξεως χρυσού (αυτήν την στιγμή οι μετοχές αυτές είναι συγκυριακά πάμφθηνες εν σχέση όχι μόνο με τις άλλες μετοχές αλλά και με την ίδια την τιμή του χρυσού, μάλιστα τις τελευταίες εβδομάδες έχει γραφή -και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω γι΄αυτό- ότι οι insiders των εν λόγω μετοχών είναι αγοραστές αυτών) υπό την πρόσθετη προϋπόθεση να πρόκειται για μερίδια κάποιας εταιρείας διαχειρίσεως αμοιβαίων κεφαλαίων απλώς πρακτορευόμενα από Τράπεζα, ελληνική ή αλλοδαπή με εγκατάσταση στην Ελλάδα δηλαδή όχι ανήκοντα ευθέως σε Τράπεζα ή σε εταιρεία διαχειρίσεως τέτοιων κεφαλαίων θυγατρική Τράπεζας).

Οι Ελβετικές Τράπεζες εγγυώνται το 100% του Κεφαλαίου, ανεξαρτήτως ποσού, για πάντα!
Διακατέχονται από αξιοπιστία σταθερότητα κι εχεμύθεια εδώ και 700 χρόνια!
Συνταγματικά κατοχυρωμένες.
Από Ευρώπη, ασφαλείς είναι επίσης Σουηδία και Νορβηγία, για επενδύσεις.
Ο Καναδάς φαίνεται εντάξει στα χαρτιά, αλλά η Οικονομία βρίσκεται στην αντιπαραγωγική μέγγενη της σοσιαλιστικής διαχείρισης: ανελευθερία, παρεμβατισμός, υψηλότατη φορολόγηση, κλειστή αγορά, ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα, κτλ
Να φύγεις από τους Φωτόπουλους και την παρασιτική γραφειοκρατία της Ελλάδος, για να πέσεις στο Καναδικό σοβιέτ δε λέει...

Μην κάνετε το λάθος και πέσετε στα νύχια της εγκληματικής Μαφίας διαφόρων Κρατών της Νότιο-Ανατολικής Ασίας, παρόλο που παρουσιάζουν χαμηλές τιμές για επενδύσεις!
Εκεί έχουν ακόμη σκλάβους στα χωράφια και τα εργοστάσια, εμπόριο οργάνων, απαγωγές για λύτρα, εμπόριο λευκής σαρκός, παιδεραστία, κτλ

Θα έλεγα ότι το άρθρο τρομοκρατεί ?
Υπέρ ποίου όμως ?
Από ποιόν κινδυνεύει πλέον η ιδιωτική περιουσία ?
Ποιά είναι η αόρατη απειλή ?
Μήπως οι τρομοκράτες είναι οι "αγορές" δηλαδή μεγαλοτράπεζες και μεγαλοκεφαλαιούχοι ?
Είναι το τέλος της δημοκρατίας και των κοινωνιών υπέρ των χρημάτων ?
Και που πάει όλο αυτό το χρήμα που χρωστάμε σε ποιόν ?
Και ποιός είναι αυτός που μπορεί να αρπάξει ανά πάσα στιγμή την περιουσία του καθενός ?
Προετοιμάζεται το κοινό για κάτι που θα "θέλουν" μερικοί να θεωρηθεί φυσιολογικό ?
Και όλα αυτά παρουσιάζονται ως φυσιολογικά αποτελέσματα της "κρίσης" ?
Οικονομικής κρίσης ή κρίση στον εγκέφαλο αυτών που σχεδιάζουν τέτοια παιχνίδια εξουσίας σε βάρος της ευημερίας των ανθρώπων ?
Ας σκεφτούμε λίγο ευρύτερα.

Όλα τα περιουσιακά στοιχεία (καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία, χρυσός, ακίνητα, έργα τέχνης κ.ά.)των Ελλήνων κατοίκων που έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα, όπου και να τα έχουν -εντός και εκτός Ελλάδας- θα "κουρευτούν" το 2014, μετά την υποχρεωτική καταγραφή τους στο Περιουσιολόγιο που ετοιμάζεται από την ΓΓΠΣ. Το "κούρεμα" θα ζητηθεί από τους πιστωτές μας, είτε διότι οι στόχοι δεν θα επιτυγχάνονται, είτε ως απαίτηση για το κούρεμα χρέους του επίσημου τομέα (OSI). Προφανώς θα είναι μόνιμο (ετήσια εισφορά)και λογικά, κλιμακωτό.
Λύση: ΑΦΜ στο εξωτερικό (εγκατάσταση για άνω των 180 ημερών εκτός Ελλάδας)

(1.μπορείς να παρέχεις υπηρεσίες στην Ελλάδα και χωρίς μόνιμη εγκατάσταση εδώ(διασυνοριακή παροχή υπηρεσιών στην Ε.Ε, Ευρωπαϊκή Οδηγία 123/2006)
2.φορολογική δήλωση κάνεις ως κάτοικος εξωτερικού (ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού) και δηλώνεις τα περιουσιακά στοιχεία που έχεις στην Ελλάδα (π.χ ακίνητα). Στην άλλη χώρα δηλώνεις την εκεί περιουσία σου, σύμφωνα με ότι προβλέπεται στη χώρα αυτή.)



Διαβάζοντας με προσοχή  θα γράψω κάτι που είχα γράψει πριν 3 χρόνια όταν υπήρχε το δίλλημα ΔΝΤ η χρεωκοπία.
Οι σοφοί παππούδες μας που πέρασαν κατοχή πολέμους και πολλές καταστάσεις αποταμίευαν κυρίως σε χρυσές λίρες φυλαγμένες κατά το δοκούν η στα στρώματα τους.
Η ζωή τους είχε μάθει ότι ασφάλεια δεν υπάρχει παρά μόνο σε ότι έχουν άμεση πρόσβαση είτε έχει μια διαχρονική αξία.

Η μεταπολεμική περίοδος έφερε την ανάπτυξη των τραπεζικών προϊόντων-φέρτε μας τα χρήματα σας να τα επενδύσουμε- με κορύφωση το 1999 που γίναμε όλοι επενδυτές,
Αν είχαμε ακολουθησει το μοντέλο των παππούδων μας και είχαμε το χρήμα στην καβάτσα το 2009 ελάχιστα θα μπορούσε να κάνει ο ΓΑΠ και ελάχιστα θα είχαν κάνει τώρα στην Κύπρο μια που η λέξη κούρεμα δε θα μας άγγιζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com