Η Διεθνής Αμνηστία που με κάθε ευκαιρία κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα παραδέχτηκε ότι συνεργάζεται με ΜΚΟ που έχει την έδρα της στην Ελβετία, και ιδρύθηκε από τον Καταριανό καθηγητή ιστορίας Abdul Rahman Bin Umair Al Nuaimi και πρόεδρο της Al Karama (το όνομα της ΜΚΟ), ο οποίος δεν είναι τίποτα περισσότερο από εταιρεία-βιτρίνα της Al Qaeda! Η χρηματοδότησή της Διεθνούς Αμνηστείας από την Al Karama φτάνει τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα, όπως αποκαλύπτει σε έκθεσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.
Η ΜΚΟ Al Karama υποτίθεται ότι παρακολουθεί τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στις αραβικές χώρες την΄ίδια στιγμή που χρηματοδοτεί τους ισλαμιστές εγκληματίες για να τα καταπατούν στην Συρία σφάζοντας γυναίκες και παιδιά, με δεκάδες αντριχιαστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή προκύπτει ισχυρή σύνδεσή της με τις Amnesty International και Human Rights Watch, τις άλλες «υπερασπιστριες» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για την περίπτωση της Ελλάδας έχουν ειδικό τμήμα που ασχολείται με τις «καταγγελίες» μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων της Ελλάδας» και δήθεν «μελών της τουρκικής μειονότητας».
Χαρακτηριστικό είναι ότι Διεθνής Αμνηστεία ζήτησε και την τιμωρία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ για «ρατσιστικά» σχόλια εναντίον των λαθρομεταναστών, όπου ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, σε ομιλία του απλώς ζητούσε να επιβληθεί ο νόμος στους λαθρομετανάστες.
Η Amnesty International (Διεθνής Αμνηστεία) παραδέχτηκε με email ότι η ΜΚΟ Al Karama την βοήθησε στο παρελθόν με περιπτώσεις παραβιάσεως ανθρωπίνων δικαιωμάτων που όμως όπως προσθέτει «δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε». Η Human Rights Watch αντίθετα αρνήθηκε ακόμα και να σχολιάσει.
Με δήλωσή του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατέταξε τον Al Nuaimi σαν «χρηματοδότη τρομοκρατών (terrorist financier and facilitator)” «παγώνοντας» όλα του τα περιουσιακά στοιχέια στις ΗΠΑ, και απαγορεύοντας στους Αμερικανούς πολίτες «να κάνουν δουλειές» μαζί του.
Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τον Al Nuaimi ότι “στήριξε οικονομικά” για περισσότερο από μια δεκαετία την Al Qaeda και ομάδες συγγενεύουσες με αυτήν όπως-σωστά μαντέψατε»- την Τζαμπάτ Αλ Νούσρα που σφάζει στην Συρία γυναικόπεδα, και την Αλ Σεμπαμπ που ευθύνεται για το έγκλημα στο εμπορικό κέντρο του Ναιρόμπι.
Μόνο φέτος για ο Al Nuaimi μετέφερε στην Αλ Κάιντα της Συρίας 600000 δολάρια και συγκεκριμένα στον Abu-Khalid Al Suri στενό συνεργάτη του αρχηγού της ΑΛ Κάιντα Ayman Al Zawahiri
Επιπλέον διευκόλυνε την χρηματοδότηση της ιρακινής Αλ Κάιντα και την επικοινωνία της με Καταριανούς δωρητές. Υποστήριζε ένα κύκλωμα που έστελνε 2000000 δολλάρια το μήνα στην Αλ Κάιντα του Ιράκ, η οποία στην συνέχεια ενίσχυε τους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι λεγόμενες οργανώσεις υπερασπισης των ανθρωπίνων διακιωμάτων, συνεργάζονται με αυτούς που τα καταπατούν, και συμμετέχουν στην προώθηση ανθρώπων στην προσφυγιά, οι οποόι για να σωθούν καταφέυγουν σε χώρες όπως οι δικές μας, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των κοινωνικών δομών.
Στη συνέχεια οι οργανώσεις αυτές καταφεύγουν στην εργολαβική «φίμωση» όσων λένε τα αυτονόητα για την προστασία των χωρών τους χαρακτηρίζοντάς του «ρατσιστές», και κάνουν πλύση εγκεφάλου μαζί με τα εγχώρια ΜΜΕ δημιουρώντας τύψεις στους πολίτες, που τολμούν και δυσανασχετουν, επειδή η χώρα τους έχει αλλαξει χέρια.
Έτσι, ακόμα και αυτονόητη δήλωση του ΕΛ.ΑΣ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ότι «Οι λαθρομετανάστες δεν πρέπει να πιστεύουν ότι θα έχουν μια εύκολη είσοδο και διαβίωση στην χώρα μας», το καταγγέλλει η απίθανη Διεθνής Αμνηστεία, «μακρύ χέρι» της Νέας Τάξης και των επιχειρηματιών τύπου Τ.Σόρος, ως … «ρατσιστικό» και «παράνομο» σχόλιο!
Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε άμεση διενέργεια έρευνας για τις δηλώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας υποστηρίζοντας ότι «Προτρέπει τους αστυνομικούς να προβούν σε βίαιες ενέργειες κατά των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα».
Δηλαδή πρώτα βοηθούν κάπποιους να διαλύσουν, χώρες ανά την υφήλιο, και τα «καραβάνια» των δυστυχισμένων να τα κατευθύνουν σε χώρες σαν την δική μας για να κάνουν με το έτσι θέλω πολυπολιτισμικές κοινωνίες. Στη συνέχεια ξεκινάει η προπαγάνδα για την αποδοχή της νέας κατάστασης.
Σε όλα τα στάδια αυτού του μετασχηματισμού, συμμετέχουν οι Amnesty International και Human Rights Watch, οι ίδιες που κάνουν «παρέα» με χρηματοδότες της Αλ Καίντα. Και μετά εάν καποιος πει ότι αυτό είναι σχεδιασμός της Νέας Τάξης Πραγμάτων, (μαζί και ο ρόλος της Αλ Κάιντα) θα τον πουν συνωνομοσιολόγο.
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΦΟΎ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ!!!
ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
1. Το όραμα της Διεθνούς Αμνηστίας είναι ένας κόσμος στον οποίο κάθε άνθρωπος απολαμβάνει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα που καθιερώνονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και σε άλλους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Για την πραγματοποίηση του οράματος αυτού, η αποστολή της Διεθνούς Αμνηστίας είναι να διεξάγει έρευνα και να αναλαμβάνει δράση που θα εστιάζονται στην πρόληψη και τον τερματισμό των σοβαρών παραβιάσεων όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων -αστικών, πολιτικών, κοινωνικών, πολιτισμικών, οικονομικών. Από την ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης στη σωματική και ψυχική ακεραιότητα, από την προστασία από τις διακρίσεις στο δικαίωμα στη στέγαση -αυτά τα δικαιώματα είναι αδιαίρετα.
ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ
2. Η Διεθνής Αμνηστία αποτελεί μια παγκόσμια κοινότητα υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που συμμερίζονται τις αρχές της διεθνούς αλληλεγγύης, της αποτελεσματικής δράσης για τα μεμονωμένα θύματα παραβιάσεων, της παγκόσμιας κάλυψης, της οικουμενικότητας και της αδιαιρετότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αμεροληψίας και της ανεξαρτησίας, και της δημοκρατίας και του αμοιβαίου σεβασμού.
ΜΕΘΟΔΟΙ
3. Η Διεθνής Αμνηστία απευθύνεται σε κυβερνήσεις, διακυβερνητικούς οργανισμούς, ένοπλες πολιτικές ομάδες, εταιρίες και άλλους μη κρατικούς δρώντες. Επιδίωξη της Διεθνούς Αμνηστίας είναι να αποκαλύπτει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ακρίβεια, ταχύτητα και επιμονή. Ερευνά συστηματικά και αμερόληπτα τα γεγονότα μεμονωμένων υποθέσεων, καθώς και ευρύτερων σχημάτων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα πορίσματα αυτά δημοσιοποιούνται, και τα μέλη, οι υποστηρικτές και τα επαγγελματικά στελέχη της οργάνωσης κινητοποιούν το κοινό ώστε αυτό να ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις και άλλους για να σταματήσουν τις παραβιάσεις. Συμπληρωματικά προς το έργο της για συγκεκριμένες παραβιάσεις, η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλες τις κυβερνήσεις να συμμορφωθούν προς το κράτος δικαίου και να επικυρώσουν και να εφαρμόσουν τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πραγματοποιεί ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα και ενθαρρύνει διακυβερνητικούς οργανισμούς, άτομα, και όλα τα όργανα της κοινωνίας να στηρίζουν και να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
4. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ θα έχει κάθε στιγμή έναν Ενιαίο Στρατηγικό Σχεδιασμό που θα καλύπτει περίοδο έξι ετών.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ
5. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ είναι μία οργάνωση που βασίζεται σε ένα παγκόσμιο εθελοντικό σύνολο μελών, και θα αποτελείται από τμήματα, συνδεδεμένες ομάδες και μεμονωμένα μέλη.
6. Το ανώτατο αποφασιστικό όργανο όσον αφορά τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ είναι η Διεθνής Γενική Συνέλευση. Οι πρωταρχικές αρμοδιότητες της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης είναι:
(i) να επικεντρώνεται στη διαμόρφωση στρατηγικής,
(ii) να θέτει το όραμα, την αποστολή και τις κεντρικές αξίες της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ,
(iii) να καθορίζει τον Ενιαίο Στρατηγικό Σχεδιασμό της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής στρατηγικής της,
(iv) να θεσπίζει συστήματα και όργανα διοίκησης και εκπροσώπησης για το κίνημα, να εκλέγει τα μέλη των οργάνων αυτών, και να απολογούνται σε αυτήν τα εν λόγω όργανα και τα μέλη τους,
(v) να αξιολογεί την απόδοση του κινήματος σε σχέση με τις συμφωνημένες στρατηγικές και τα συμφωνημένα σχέδια,
(vi) να λογοδοτούν σε αυτήν τα τμήματα, οι δομές και τα άλλα όργανα.
7. Υπάρχει μια Διεθνής Εκτελεστική Επιτροπή. Ο πρωταρχικός ρόλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής είναι να ηγείται και να διαχειρίζεται ολόκληρο το κίνημα της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ παγκοσμίως. Οι αρμοδιότητες της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής είναι:
(i) να λαμβάνει αποφάσεις διεθνούς εμβέλειας εκ μέρους της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ,
(ii) να διασφαλίζει ότι η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ έχει μια ασφαλή οικονομική πολιτική, και ότι αυτή η οικονομική πολιτική εφαρμόζεται με συνέπεια σε όλη την οργάνωση διεθνώς,
(iii) να διασφαλίζει την υλοποίηση του Ενιαίου Στρατηγικού Σχεδιασμού,
(iv) να προβαίνει σε τυχόν απαραίτητες προσαρμογές του Ενιαίου Στρατηγικού Σχεδιασμού και άλλων αποφάσεων της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης,
(v) να διασφαλίζει την τήρηση του Καταστατικού,
(vi) να διασφαλίζει την ανάπτυξη των ανθρωπίνων πόρων,
(vii) να υποβάλλει εκθέσεις στη Διεθνή Γενική Συνέλευση, ώστε να λογοδοτούν με τον τρόπο αυτόν τα τμήματα, οι δομές και τα άλλα όργανα της ΔΑ,
(viii) να επιτελεί τις υπόλοιπες αρμοδιότητες που τις εκχωρούνται από το Καταστατικό.
8. Η καθημερινή λειτουργία της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ θα επιτελείται από τη Διεθνή Γραμματεία, την οποία διευθύνει ένας Γενικός Γραμματέας, υπό την καθοδήγηση της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής.
9. Τα γραφεία της Διεθνούς Γραμματείας θα βρίσκονται στο Λονδίνο, ή σε όποια άλλη τοποθεσία αποφασίσει η Διεθνής Εκτελεστική Επιτροπή και επικυρωθεί από τουλάχιστον τα μισά τμήματα.
10. Η ευθύνη για το έργο της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε οποιαδήποτε χώρα ή περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής και αξιολόγησης πληροφοριών και της αποστολής αντιπροσωπειών, ανήκει στα διεθνή όργανα διοίκησης της οργάνωσης, και όχι στο τμήμα, τις ομάδες ή τα μέλη της εν λόγω χώρας ή περιοχής.
ΤΜΗΜΑΤΑ
11. Τμήμα της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ μπορεί να ιδρύεται σε οποιοδήποτε κράτος, χώρα, περιοχή ή γεωγραφική περιφέρεια, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής. Προκειμένου να αναγνωριστεί ως τέτοιο, το τμήμα θα πρέπει:
(α) πριν την αναγνώρισή του, να έχει επιδείξει την ικανότητά του να οργανώνει και να συντηρεί βασικές δραστηριότητες της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ,
(β) να αποτελείται τουλάχιστον από δύο ομάδες και 20 μέλη,
(γ) να υποβάλει προς έγκριση το Καταστατικό του στη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή,
(δ) να καταβάλλει την όποια ετήσια συνδρομή θα ορίσει η Διεθνής Γενική Συνέλευση,
(ε) να είναι εγγεγραμμένο ως τμήμα από τη Διεθνή Γραμματεία, με βάση την απόφαση της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής.
Τα τμήματα δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν καμία δράση για θέματα που δεν εμπίπτουν στο όραμα και την αποστολή της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ που ορίζονται στο παρόν. Η Διεθνής Γραμματεία θα τηρεί κατάστιχο τμημάτων. Τα τμήματα πρέπει να δρουν σύμφωνα με τις κεντρικές αξίες και τις μεθόδους της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, καθώς και σύμφωνα με οποιουσδήποτε Ενιαίους Στρατηγικούς Σχεδιασμούς, κανόνες εργασίας και κατευθυντήριες οδηγίες υιοθετεί κατά καιρούς η Διεθνής Γενική Συνέλευση.
12. Ομάδες που αποτελούνται τουλάχιστον από πέντε μέλη μπορούν, καταβάλλοντας ετήσια συνδρομή που ορίζεται από τη Διεθνή Γενική Συνέλευση, να καθίστανται συνδεδεμένες ομάδες της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ή ενός τμήματός της. Διαφωνίες σχετικά με το κατά πόσον μια ομάδα θα πρέπει να γίνει ή να παραμείνει συνδεδεμένη ομάδα της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ θα επιλύονται από τη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή. Μια συνδεδεμένη ομάδα υιοθεσίας θα αποδέχεται για υιοθεσία όποιους κρατουμένους θα της ανατίθενται κατά καιρούς από τη Διεθνή Γραμματεία, και οφείλει να μην υιοθετεί κανέναν άλλο, για όσο χρόνο παραμένει συνδεδεμένη ομάδα της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ. Σε καμία ομάδα δεν θα ανατίθεται κρατούμενος συνείδησης που κρατείται στην ίδια της τη χώρα. Κάθε τμήμα θα τηρεί και θα κοινοποιεί στη Διεθνή Γραμματεία κατάστιχο συνδεδεμένων ομάδων της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ. Ομάδες που βρίσκονται σε κράτη, χώρες, περιοχές ή γεωγραφικές περιφέρειες όπου δεν υπάρχει τμήμα, θα εγγράφονται στη Διεθνή Γραμματεία. Οι ομάδες δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν καμία δράση για θέματα που δεν εμπίπτουν στο όραμα και την αποστολή της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ που ορίζονται στο παρόν. Οι ομάδες πρέπει να δρουν σύμφωνα με τις κεντρικές αξίες και τις μεθόδους της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, καθώς και σύμφωνα με οποιουσδήποτε Ενιαίους Στρατηγικούς Σχεδιασμούς, κανόνες εργασίας και κατευθυντήριες οδηγίες υιοθετεί κατά καιρούς η Διεθνής Γενική Συνέλευση.
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΕΛΗ
13. Άτομα που κατοικούν σε κράτη, χώρες, περιοχές ή γεωγραφικές περιφέρειες όπου δεν υπάρχει τμήμα, μπορούν, καταβάλλοντας στη Διεθνή Γραμματεία ετήσια συνδρομή που ορίζεται από τη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή, να καθίστανται μέλη της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής. Σε χώρες στις οποίες υπάρχει τμήμα, ένα άτομο μπορεί να καταστεί διεθνές μέλος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ με τις σύμφωνες γνώμες του τμήματος και της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής. Η Διεθνής Γραμματεία θα τηρεί κατάστιχο αυτών των μελών.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
14. Η Διεθνής Γενική Συνέλευση θα αποτελείται από τα μέλη της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής και από εκπροσώπους των τμημάτων και θα συνεδριάζει κατά διαστήματα που δεν θα υπερβαίνουν τα δύο χρόνια, σε ημερομηνία που ορίζεται από τη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή. Μόνο οι εκπρόσωποι των τμημάτων θα έχουν δικαίωμα ψήφου στη Διεθνή Γενική Συνέλευση.
15. Όλα τα τμήματα έχουν το δικαίωμα να ορίσουν έναν εκπρόσωπο στη Διεθνή Γενική Συνέλευση, και μπορούν να ορίσουν επιπλέον εκπροσώπους ως εξής:
10 έως 49 ομάδες: 1 εκπρόσωπος
50 έως 99 ομάδες: 2 εκπρόσωποι
100 έως 199 ομάδες: 3 εκπρόσωποι
200 έως 399 ομάδες: 4 εκπρόσωποι
400 ή περισσότερες ομάδες: 5 εκπρόσωποι
Τμήματα που αποτελούνται κατά κύριο λόγο από μεμονωμένα μέλη παρά από ομάδες μπορούν εναλλακτικά να ορίσουν επιπλέον εκπροσώπους ως εξής:
500 έως 2.499 μέλη: 1 εκπρόσωπος
2.500 μέλη ή περισσότερα: 2 εκπρόσωποι
Δικαίωμα ψήφου στη Διεθνή Γενική Συνέλευση έχουν μόνο τα τμήματα που έχουν εξοφλήσει πλήρως τις ετήσιες συνδρομές τους για τα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη, όπως αυτές εκτιμήθηκαν από τη Διεθνή Γενική Συνέλευση. Αυτή η προϋπόθεση μπορεί να αίρεται μερικώς ή εξ ολοκλήρου από τη Διεθνή Γενική Συνέλευση. Εάν ένα τμήμα δεν έχει υποβάλει τον τυποποιημένο οικονομικό απολογισμό του στη Διεθνή Γραμματεία μέσα σε διάστημα τριών μηνών μετά την τελική ημερομηνία υποβολής του, σε κάθε μία από τις δύο τελευταίες φορές που απαιτείτο η υποβολή τέτοιου απολογισμού, το τμήμα δεν έχει δικαίωμα ψήφου στη Διεθνή Γενική Συνέλευση. Αυτή η προϋπόθεση μπορεί να αίρεται μερικώς ή εξ ολοκλήρου από τη Διεθνή Γενική Συνέλευση.
16. Ένας εκπρόσωπος κάθε ομάδας που δεν ανήκει σε κάποιο τμήμα μπορεί να παραστεί στη Διεθνή Γενική Συνέλευση ως παρατηρητής, με δικαίωμα λόγου, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.
17. Ένα τμήμα, που αδυνατεί να συμμετάσχει σε κάποια Διεθνή Γενική Συνέλευση, μπορεί να ορίσει αντιπρόσωπο ή αντιπροσώπους, οι οποίοι μπορούν να ψηφίζουν εκ μέρους του τμήματος αυτού. Ένα τμήμα, που έχει παρόντες λιγότερους εκπροσώπους από όσους δικαιούται σύμφωνα με το Άρθρο 15 του παρόντος, μπορεί να εξουσιοδοτήσει τον εκπρόσωπο ή τους εκπροσώπους του να ψηφίζουν με αριθμό ψήφων έως το μέγιστο όριο που ορίζεται για το τμήμα αυτό στο Άρθρο 15 του παρόντος.
18. Ο αριθμός των εκπροσώπων που πρόκειται να παραστούν σε μία Διεθνή Γενική Συνέλευση, καθώς και τυχόν εξουσιοδοτήσεις αντιπροσώπων, θα πρέπει να γνωστοποιούνται στη Διεθνή Γραμματεία τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη Διεθνή Γενική Συνέλευση. Αυτή η προϋπόθεση μπορεί να αίρεται από τη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή.
19. Απαρτία υφίσταται όταν παρίστανται οι εκπρόσωποι ή οι αντιπρόσωποι τουλάχιστον του ενός τετάρτου των τμημάτων που δικαιούνται εκπροσώπησης.
20. Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης και ένας αναπληρωτής του θα εκλέγονται από την προηγούμενη Διεθνή Γενική Συνέλευση. Ο Πρόεδρος ή, σε περίπτωση απουσίας του, ο αναπληρωτής, θα προεδρεύει της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης. Αν απουσιάζουν και ο Πρόεδρος και ο αναπληρωτής, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο ορίσει η Διεθνής Εκτελεστική Επιτροπή, θα κηρύξει την έναρξη της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα εκλέξει τον Πρόεδρό της. Από τη στιγμή εκείνη και μετά, ο εκλεγμένος Πρόεδρος, ή όποιο άλλο πρόσωπο ορίσει ο Πρόεδρος, θα προεδρεύει της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης.
21. Έκτος από τις ειδικές περιπτώσεις που αναφέρονται στο παρόν Καταστατικό, η Διεθνής Γενική Συνέλευση θα λαμβάνει τις αποφάσεις της με απλή πλειοψηφία των ψηφισάντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης έχει διπλή ψήφο.
22. Η Διεθνής Γενική Συνέλευση συγκαλείται από τη Διεθνή Γραμματεία με ειδοποίηση που αποστέλλεται σε όλα τα τμήματα και τις συνδεδεμένες ομάδες τουλάχιστον 90 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της.
23. Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής συγκαλεί Έκτακτη Διεθνή Γενική Συνέλευση, μετά από αίτημα της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής ή τουλάχιστον του ενός τρίτου των τμημάτων, ειδοποιώντας γραπτώς όλα τα τμήματα τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της.
24. Η Διεθνής Γενική Συνέλευση θα εκλέγει έναν Ταμία, ο οποίος θα είναι μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής.
25. Η ημερήσια διάταξη της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης θα προετοιμάζεται από τη Διεθνή Γραμματεία υπό την καθοδήγηση του Προέδρου της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
26. α) Η Διεθνής Εκτελεστική Επιτροπή θα αποτελείται από τον Ταμία, ένα μέλος του προσωπικού της Διεθνούς Γραμματείας και επτά τακτικά μέλη, τα οποία θα είναι διεθνή μέλη της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, ή μέλη ενός τμήματός της ή μιας συνδεδεμένης ομάδας της. Τα τακτικά μέλη και ο Ταμίας θα εκλέγονται από τη Διεθνή Γενική Συνέλευση. Δεν μπορούν να εκλεγούν ως τακτικά μέλη της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής περισσότερα από ένα μέλος οποιουδήποτε τμήματος ή συνδεδεμένης ομάδας ή διεθνές μέλος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ που κατοικεί ηθελημένα σε ένα κράτος, χώρα, περιοχή ή γεωγραφική περιφέρεια, και από τη στιγμή που ένα τέτοιο μέλος θα λάβει αρκετές ψήφους ώστε να εκλεγεί, οι υπόλοιπες ψήφοι που έχουν λάβει μέλη, τα οποία ανήκουν στο ίδιο τμήμα ή συνδεμένη ομάδα ή κατοικούν στην ίδια χώρα, θα αγνοούνται.
β) Τα μέλη του προσωπικού της Διεθνούς Γραμματείας, έμμισθα και άμισθα, θα έχουν το δικαίωμα να εκλέξουν ένα άτομο από το προσωπικό, το οποίο έχει συμπληρώσει τουλάχιστον δύο χρόνια υπηρεσίας, προκειμένου να γίνει μέλος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής με δικαίωμα ψήφου. Το μέλος αυτό θα έχει ετήσια θητεία και θα έχει δικαίωμα επανεκλογής. Ο τρόπος εκλογής του μέλους υπόκειται στην έγκριση της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής, μετά από πρόταση των μελών του προσωπικού.
27. Η Διεθνής Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, σε τόπο που αποφασίζεται από την ίδια.
28. Τα μέλη της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής, εκτός του μέλους του προσωπικού που εκλέγεται σύμφωνα με το Άρθρο 26β, έχουν διετή θητεία και δικαίωμα επανεκλογής με μέγιστο όριο τρεις συνεχόμενες θητείες.
29. Η Επιτροπή μπορεί να επιλέξει μέχρι και δύο επιπλέον μέλη με θητεία μέχρι τη λήξη της επόμενης Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης. Θα έχουν δικαίωμα να επιλεγούν άλλη μία φορά. Τα επιλεγμένα μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.
30. Σε περίπτωση που μέλος της Επιτροπής εκλείψει, άλλο από το μέλος που εκλέγεται σύμφωνα με το Άρθρο 26β, η Επιτροπή μπορεί να επιλέξει ένα ακόμη μέλος που θα καλύψει την κενή θέση μέχρι την επόμενη Διεθνή Γενική Συνέλευση, η οποία θα εκλέξει όσα μέλη χρειάζεται ώστε να αντικατασταθούν τα μέλη που αποχωρούν και να καλυφθεί η κενή θέση. Σε περίπτωση που η κενή θέση αφορά το μέλος του προσωπικού που εκλέγεται σύμφωνα με το Άρθρο 26β, το προσωπικό που ορίζεται σε εκείνο το άρθρο έχει δικαίωμα να εκλέξει διάδοχο μέλος που θα καλύψει τη θέση για τον εναπομείναντα χρόνο της θητείας του πρώτου.
31. Εάν ένα μέλος της Επιτροπής δεν μπορεί να παραστεί σε μια συνεδρίασή της, το μέλος αυτό μπορεί να ορίσει ένα άτομο που θα το αναπληρώσει.
32. Η Επιτροπή θα ορίζει κάθε χρόνο ένα από τα μέλη της ως Πρόεδρο.
33. Ο Πρόεδρος μπορεί, και οφείλει εάν του ζητηθεί από την πλειοψηφία της Επιτροπής, να συγκαλεί συνεδριάσεις της Επιτροπής.
34. Απαρτία υφίσταται όταν παρίστανται τουλάχιστον πέντε μέλη της Επιτροπής ή αναπληρωτές τους.
35. Η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων της Επιτροπής θα προετοιμάζεται από τη Διεθνή Γραμματεία υπό την καθοδήγηση του Προέδρου.
36. Η Επιτροπή μπορεί να καταρτίζει κανονισμούς για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ και για τη διαδικασία που θα ακολουθείται στη Διεθνή Γενική Συνέλευση, και μπορεί να προβαίνει σε όποιες ενέργειες θεωρεί κατάλληλες ώστε να εγκαθιδρύσει και να συντηρεί ένα σύστημα αποτελεσματικών επιτροπών, συμπεριλαμβανομένων διαρκών επιτροπών, ενδιάμεσων δομών, ή άλλων φόρουμ, έτσι ώστε να υποστηρίζονται οι αρμοδιότητές της.
ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
37. Η Διεθνής Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να ορίσει έναν Γενικό Γραμματέα που θα είναι υπεύθυνος, υπό την καθοδήγησή της, για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ και για την εφαρμογή των αποφάσεων της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης.
38. Ο Γενικός Γραμματέας μπορεί να ορίζει το ανώτερο διοικητικό προσωπικό, σε στενή συνεργασία με τη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή, και μπορεί να προσλαμβάνει όλο το υπόλοιπο προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη σωστή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ.
39. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας του Γενικού Γραμματέα, ή σε περίπτωση που ο Γενικός Γραμματείας εκλείψει, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής μπορεί, αφού συμβουλευτεί τα μέλη της Επιτροπής, να ορίσει Προσωρινό Γενικό Γραμματέα, ο οποίος θα εκτελεί τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα μέχρι την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.
40. Ο Γενικός Γραμματέας ή ο Προσωρινός Γενικός Γραμματέας και όποια μέλη της Διεθνούς Γραμματείας κρίνει σκόπιμο ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής, μπορούν να παρίστανται στις Διεθνείς Γενικές Συνελεύσεις και στις συνεδριάσεις της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής, με δικαίωμα λόγου, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.
ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ
41. Η ιδιότητα του μέλους ή της συνδεδεμένης ομάδας της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ μπορεί να αρθεί οποιαδήποτε στιγμή, με έγγραφη παραίτηση.
42. Η Διεθνής Εκτελεστική Επιτροπή δύναται να επιβάλλει κυρώσεις (οι οποίες μπορεί να συνίστανται σε προειδοποίηση, παρέμβαση, προσωρινή αναστολή ιδιότητας ή μόνιμο αποκλεισμό ή κλείσιμο) σε οποιοδήποτε τμήμα, συνδεδεμένη ομάδα (Άρθρο 12), άλλου είδους δομή, ή μεμονωμένο μέλος (Άρθρο 13), εάν κατά τη γνώμη της αυτό το τμήμα, η συνδεδεμένη ομάδα, η άλλου είδους δομή ή το μεμονωμένο μέλος δεν ενεργεί μέσα στο πνεύμα του οράματος, της αποστολής, των κεντρικών αξιών και των μεθόδων που διατυπώνονται στα Άρθρα 1, 2 και 3 ή δεν οργανώνει και συντηρεί βασικές δραστηριότητες της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ή δεν τηρεί κάποια από τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού και αποτελεί άμεση απειλή για τη φήμη, την ακεραιότητα ή τη λειτουργία της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ. Καμία από αυτές τις κυρώσεις δεν μπορεί να επιβληθεί μέχρι το εν λόγω τμήμα, η συνδεδεμένη ομάδα, η άλλου είδους δομή ή το μεμονωμένο μέλος να ενημερωθεί γραπτώς για το σκεπτικό των κυρώσεων. Όταν η εξεταζόμενη κύρωση είναι το κλείσιμο ενός τμήματος, όλα τα υπόλοιπα τμήματα θα ενημερώνονται επίσης με τον ίδιο τρόπο πριν αναληφθεί μια τέτοια ενέργεια. Σε περίπτωση κλεισίματος ή μόνιμου αποκλεισμού, θα δίνεται η ευκαιρία στο εν λόγω τμήμα, συνδεδεμένη ομάδα, δομή άλλου είδους, ή μέλος να παρουσιάσει τις θέσεις του στη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή, εντός έξι μηνών πριν την επιβολή της κύρωσης του κλεισίματος ή του μόνιμου αποκλεισμού. Εφόσον η Διεθνής Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίσει να επιβάλει οποιαδήποτε κύρωση αναφορικά με ένα τμήμα, συνδεδεμένη ομάδα, δομή άλλου είδους ή μέλος, τότε ο ενδιαφερόμενος μπορεί να προσφύγει στην Επιτροπή Προσφυγής Μελών. Αυτή η επιτροπή θα αποτελείται από πέντε μέλη και δύο αναπληρωματικά μέλη που θα εκλέγονται από τη Διεθνή Γενική Συνέλευση κατά τον ίδιο τρόπο και θα υπόκεινται στους ίδιους όρους όπως προβλέπονται στο Άρθρο 26α για τη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή. Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου προσωρινής αναστολής ιδιότητας, ή εφόσον έχει συμφωνηθεί κλείσιμο ή μόνιμος αποκλεισμός, το τμήμα, η συνδεδεμένη ομάδα, η άλλου είδους δομή, ή το μέλος δε δύναται να χρησιμοποιεί πλέον το όνομα της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
43. Ένας ελεγκτής, που θα ορίζεται από τη Διεθνή Γενική Συνέλευση, θα ελέγχει σε ετήσια βάση τους οικονομικούς απολογισμούς της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ, οι οποίοι θα προετοιμάζονται από τη Διεθνή Γραμματεία και θα παρουσιάζονται στη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή και τη Διεθνή Γενική Συνέλευση.
44. Κανένα μέρος των εσόδων ή της περιουσίας της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ δεν μπορεί άμεσα ή έμμεσα να καταβληθεί ή να μεταβιβασθεί με άλλο τρόπο, παρά μόνο ως ανταμοιβή αξιόλογης και επαρκούς παροχής, σε οποιοδήποτε από τα μέλη της, με τη μορφή μερίσματος, δώρου, καταμερισμού ή επιμισθίου, και σε καμία περίπτωση με τη μορφή κέρδους.
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
45. Το Καταστατικό μπορεί να τροποποιηθεί από τη Διεθνή Γενική Συνέλευση, με πλειοψηφία δύο τρίτων των ψηφισάντων. Τροπολογίες μπορούν να προταθούν από τη Διεθνή Εκτελεστική Επιτροπή ή από ένα τμήμα. Οι προτεινόμενες τροπολογίες θα υποβάλλονται στη Διεθνή Γραμματεία τουλάχιστον εννέα μήνες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της Διεθνούς Γενικής Συνέλευσης, και προκειμένου να παρουσιαστεί μια τροπολογία στη Διεθνή Γενική Συνέλευση πρέπει να υποστηρίζεται γραπτώς από τουλάχιστον πέντε τμήματα. Οι προτεινόμενες τροπολογίες θα γνωστοποιούνται από τη Διεθνή Γραμματεία σε όλα τα τμήματα και στα μέλη της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής.
Greek Alert
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.
Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.
Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas
kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.
Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.
Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com