Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 


30/06/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Α & Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ  ΚΑΙ 9 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΩΝ

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

σας παρακαλούμε να μελετήσετε με προσοχή τις παρατηρήσεις και προτάσεις των 5 Δημάρχων Δυτικής Θεσσαλονίκης 6/6/14. Τις ίδιες  περίπου απόψεις εξέφρασαν όλοι οι οικονομικοί φορείς της Θεσσαλονίκης 19/2/14, τις εξέφρασαν στην επιτροπή της Βουλής 2/6/14, στην ΠΚΜ 5/6/14 2 Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, ο Περιφερειάρχης και σχεδόν όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στις 5/6/14.

Η κεντρική ιδέα είναι: για το καλό της περιοχής να απομακρύνουμε την περαιτέρω ερημοποίηση της Θεσσαλονίκης, τις  σκανδαλώδεις χάρες στην υψηλή όχληση, τα νέα λουκέτα, τα νέα εμπόδια στις επενδύσεις, την στοχοποίηση επενδυτικών σχεδίων, να αξιοποιηθούν τα αργούντα κτίρια, να γίνουν νέες επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, και εισοδήματα.

Απλή αντιπαραβολή των κειμένων του ρυθμιστικού νομοσχεδίου και της οδηγίας Σεβέζο το αποδεικνύει. Το νομοσχέδιο παραποιεί την οδηγία  Σεβέζο. Απόδειξη: ρητά δεν προβλέπεται στην οδηγία και δεν εφαρμόζεται στην Αθήνα και την ΕΕ. ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Αναφορές έχουν γίνει σε σύσκεψη πολλών Δημάρχων για τις πρόσφατες εξελίξεις περί Σεβέζο στην Θεσσαλονίκη.

-----------------------------------------------------
 ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ … ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ «ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», ΕΙΝΑΙ «ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ», «ΕΚΤΡΩΜΑ».
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΡΕΥΜΑ - ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΟΛΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ, Ή «ΚΡΑΤΗΜΑ» ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.
Μεγάλο κίνδυνο να γκρεμίσει αντί να χτίσει και να απορρυθμίσει αντί να ρυθμίσει, αντιμετωπίζουν οι πολιτειακοί φορείς, οι δημοτικοί φορείς και οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης για τις διατάξεις του σχεδίου του Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης το οποίο συζητείται στην Βουλή.

Μετά από προπαρασκευαστικές ωδίνες που διήρκησαν τρία χρόνια (κατάθεση ΡΣΘ επί ημερών Τίνας Μπιρμπίλη) το νέο σχέδιο γεννήθηκε αλλά είναι όμοιο σχεδόν με εκείνο που είχε αποσυρθεί ως “απαράδεκτο” και  “ταφόπλακα” για την Θεσσαλονίκη, έχοντας όμως τώρα, επιπλέον χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους επενδυτές την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.
Το σχέδιο κατατέθηκε για συζήτηση, ξαφνικά στη Βουλή, μετά  τις θεσμικές παρεμβάσεις που πραγματοποίησαν από τον Ιανουάριο οι πέντε τουλάχιστον παραγωγικοί φορείς της πόλης (ΕΒΕΘ, ΕΕΘ, ΣΕΒΕ, Κίνηση ΝΕΥΜΑ-ΝΕΟ ΟΡΑΜΑ, ΒΕΘ – με κοινό έγγραφο οι 4 φορείς) με σκοπό να συμπεριληφθούν οι προτάσεις τους στην ριζική αναδιάρθρωση, ή πάγωμα, ή σύνταξη ενός ορθολογικότερου κι αρτιότερου σχεδίου. Πρόθεση ήταν ότι θα προσέφερε σαφή κίνητρα επενδύσεων, ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας, απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης, χωρίς επιλεκτική ανοχή μη λήψης μέτρων ασφαλείας σε μονάδες υψηλής όχλησης και ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας εντός των παραγωγικών εγκαταστάσεων, και χωρίς τα από χρόνια διαρκούντα φαινόμενα ερημοποίησης ολόκληρων περιοχών.
Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, θεωρούν ότι το σχέδιο αυτό θα οδηγήσει σε ισοπέδωση της περιοχής, αφού δεν παρουσιάζει καμία ουσιαστική διαφορά από το αρχικό σχέδιο νόμου της περιόδου 2010-2011 και το οποίο έχουν κατακρίνει σχεδόν όλοι  μετά επιτάσεως. Μόνο το πλήθος των αρνητικών δημοσιευμάτων της εποχής εκείνης και οι δηλώσεις- προτάσεις σήμερα, θα αρκούσε στους συντάκτες του προσφάτως κατατεθέντος σχεδίου στην αποφυγή επανάληψης των ίδιων λανθασμένων διατάξεων. Χαρακτηριστικό ήταν ότι και οι 3 πρώην Υπουργοί, απέσυραν το νομοσχέδιο.
Μετά από πολλά χρόνια διαρκούς ύφεσης και μάλιστα μεγαλύτερης από άλλες περιοχές της χώρας, η περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας χρειάζεται Αναπτυξιακό Ρυθμιστικό Σχέδιο χωρίς διακρίσεις, επιλεκτικές ρυθμίσεις  υπέρ εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης, διαφάνεια, σαφήνεια κι αυστηρή τήρηση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το περιβάλλον, την παραγωγή και την βιομηχανία. Η έλλειψη αυτών στο πνεύμα του “νέου” ΡΣΘ είναι φανερό ότι θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα μια ακατανόητη ερημοποίηση στην παραγωγή της δυτικής Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικό των αναγκαίων αλλαγών και τροποποιήσεων που προέκυπταν από το προηγηθέν ΡΣΘ, ότι οι τρεις προηγούμενοι Υπουργοί  είχαν εκδηλώσει  την πρόθεση διόρθωσης του “κατασκευασμένου”  εμποδίου … « λήψης ή μη λήψης μέτρων ασφαλείας για 10 χρόνια» … και των  συνεπαγομένων ζωνών ερημοποίησης  - που δεν υπάρχουν πουθενά στην οδηγία Σεβέζο, στην χώρα και στην Ε.Ε. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΙ 3 (5 με τους νεοεκλεγέντες)  ΔΗΜΑΡΧΟΙ, επιζητούν από χρόνια την άρση αυτού του εμποδίου για την ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, το οποίο όμως παραμένει επαναδιατυπωμένο με την ίδια ουσιαστικά φρασεολογία και στο “νέο”, καθώς και διορθώσεις στα λουκέτα, επενδύσεις, κ.α.                       
 Βασικά αρνητικά σημεία του κατατεθέντος νομοσχεδίου είναι ότι:
Λαμβάνει υπ όψιν παρωχημένα στοιχεία προ 20 ετίας και ουσιαστικά την προδιαγράφει καταστροφικά ως πόλη, … μόνο των υπηρεσιών. Έχει ελάχιστες αναφορές στον παραγωγικό-βιομηχανικό δυναμικό που μπορεί να δημιουργήσει  νέες θέσεις εργασίας (30% του ΑΕΠ και προστιθέμενης αξίας, παρά την κατά 50% συρρίκνωση της).
Περιέχει μονομερείς και αντιαναπτυξιακές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα οι περαιτέρω μετεγκαταστάσεις χωρίς να προβλέπονται ρυθμίσεις και διατάξεις για τους κανόνες όχλησης,


ενώ στο Ρυθμιστικό Αθήνας παρόμοιες ρυθμίσεις δεν καταγράφονται, αλλά αντίθετα σχεδόν ενθαρρύνονται οι χαμηλής όχλησης εντός αστικού ιστού.
ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΣΘ
- δεν προσδιορίζει  σαφή κίνητρα και διαδικασίες ενθάρρυνσης και προσέλκυσης επενδύσεων, για την βιομηχανία και άλλες αναπτυξιακές επενδύσεις ενώ στο  αντίστοιχο που αφορά την Αθήνα είναι σαφές και προσδιορίζει κίνητρα.
-Προβλέπει ειδικά για τις κύριες νέες επενδύσεις, νέο αδειοδοτικό εμπόδιο και εγκρίσεις, ακόμη και σε χώρους με όρους δόμησης και χρήσεις κάτι που δεν προβλέπεται στης Αθήνας και έτσι η πολιτεία εμφανίζεται να καταργεί κάποιες άχρηστες αδειοδοτικές διαδικασίες περιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο την γραφειοκρατία, αλλά για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νέες!
- Περιλαμβάνει επιλεκτικές ρυθμίσεις σε εγκαταστάσεις υψηλής όχλησης, χωρίς πλήρη μέτρα ασφαλείας εντός των ορίων τους σήμερα! Διορθώσεις προβλέπονται … στην δεκαετία, με παραδοχή μη λήψης μέτρων ασφαλείας σήμερα (στην Αθήνα δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση)  και το σημαντικότερο: Παραβιάζει και παραποιεί με αυτόν τον τρόπο την συνθήκη Seveso.
-Χαρακτηρίζει μεροληπτικά … χώρους εντός σχεδίου πόλεως και με όρους δόμησης, μαζί με τους χώρους χωρίς όρους σαν κενά χωράφια, όταν αυτοί προορίζονται για υποδοχείς  επενδύσεων, χαρακτηρισμός που ούτε κατά απλή αναφορά δεν υπάρχει στο αντίστοιχο περιεχόμενο του ΡΣΘ της Αθήνας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com