Οι Anonymous «έριξαν» τη Μοσάντ – Αποστολή τους να «σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα» Οι Anonymous έριξαν την ιστοσελίδα της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα. Οι «χακτιβιστές» έχουν ήδη στοχεύσει μεγάλο αριθμό οργανώσεων, στην αποστολή τους για να σταματήσει η «γενοκτονία».

Η ιστοσελίδα της Μοσάντ βγήκε offline μετά τα μεσάνυχτα και ήταν κάτω μέχρι και πριν από λίγη ώρα (09:30). Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη σχολιάσει τίποτε σχετικά με την υποτιθέμενη επίθεση hack.
Οι Anonymous ξεκίνησαν την εκστρατεία hacking εναντίον του Ισραήλ με την έναρξη της επιχείρησης Protective Edge στις 7 Ιουλίου. Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι, από όταν ξεκίνησε η επιχείρηση, έριξαν «χιλιάδες» ισραηλινές ιστοσελίδες που έχουν βάση στη χώρα. Η ομάδα hacktivist κυκλοφόρησε επίσης 170 λεπτομέρειες εισόδου την περασμένη Δευτέρα και είπε ότι ανήκαν σε Ισραηλινούς αξιωματούχους.
anonymous_tweet_mossad
ΟΙ Anonymous εξέδωσαν επίσης μια έκκληση σε όλους τους οπαδούς τους να εντείνουν τις επιθέσεις τους στις ισραηλινές ιστοσελίδες.
«Ζητάμε από την Ανώνυμη συλλογική και τις ελίτ ομάδες χάκερ να ενταχθούν στη σταυροφορία μας και να κάνουν κυβερνοπόλεμο εναντίον του κράτους του Ισραήλ για μια ακόμη φορά», ανέφερε μια δημόσια δήλωση από την ομάδα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την περασμένη Παρασκευή. «Ως Ανώνυμη συλλογική δεν μισούμε το Ισραήλ, μισούμε ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία και σφαγή άοπλων ανθρώπων στη Γάζα για να αποκτήσει περισσότερη γη στα σύνορα».
Η ομάδα ξεκίνησε τις εκατοντάδες των επιθέσεων στις ισραηλινές ιστοσελίδες πριν από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επιχείρησης «Pillar of Defense» του ισραηλινού στρατού (IDF) στη Γάζα. Οι Anonymous κατάφεραν τη διαρροή των δεδομένων 5.000 Ισραηλινών αξιωματούχων και μπήκαν στους λογαριασμούς Twitter και Facebook του Ισραηλινού αναπληρωτή πρωθυπουργού.
Η σύγκρουση στη Γάζα δεν δείχνει σημάδια μειωσης, με το IDF και τη Χαμάς να συνεχίζουν να ανταλλάσσουν ρουκέτες. Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι πάνω από 1.350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ενώ η ισραηλινή πλευρά έχει χάσει 56 στρατιώτες στις μάχες.