Συγκλονιστικά σχέδια για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, με στόχο την εξάπλωση της βουβωνικής πανώλης, βρέθηκαν σε φορητό υπολογιστή μέλους της ISIS, ο οποίος εντοπίστηκε σε κρησφύγετο της οργάνωσης στη Συρία.
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ «ΜΑΥΡΟ ΘΑΝΑΤΟ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ


Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy, από τα αρχεία του υπολογιστή ανακτήθηκε ένα 19σέλιδο εγχειρίδιο, το οποίο περιέχει οδηγίες για την κατασκευή φορητών βιολογικών όπλων για την εξάπλωση του ιού της βουβωνικής πανώλης, καθώς και τα βήματα για την ανάπτυξη του ιού.
«Το πλεονέκτημα των βιολογικών όπλων είναι ότι δεν κοστίζουν πολλά χρήματα, ενώ οι ανθρώπινες απώλειες μπορεί να είναι τεράστιες», αναφέρεται στο έγγραφο, σύμφωνα με το Foreignpolicy.com.
Στα έγγραφα αναφέρεται επίσης ότι η δοκιμή θα πρέπει να γίνει πρώτα σε μικρά ποντίκια. «Αφού το μικρόβιο εγχυθεί σε μικρά ποντίκια, τα συμπτώματα της νόσου θα πρέπει να αρχίσουν να εμφανίζονται μέσα σε 24 ώρες».
Ο φορητός υπολογιστής ανήκε σε έναν Τυνήσιο φοιτητή, τον αποκαλούμενο «Muhammed S», ο οποίος λέγεται ότι εντάχθηκε στη δολοφονική οργάνωση στη Συρία.
πανωλη2