Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ακολουθωντας τη ροή του χρήματος....

 Αναγνώστης, πριν λίγο, έστειλε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ το παρακάτω πολύ ενδιαφέρον κείμενο, σχετικά με την υπόθεση του πλοίου NORMAN ATLANTIC  και την άποψή του όσον αφορά στις πιθανές συνδέσεις με τεράστικες επιχειρηματικές ανακατατάξεις που διαδραματίζονται τις τελευτιες ημέρες στην Ελλάδα.
Βρήκα τις απόψεις του πολύ ενδιαφέρουσες και σκέφθηκα να τις μοιραστω μαζί σας.


"Κυρία Σουφλή, ξερατε οτι το δρομολογιο ηταν της κοινοπραξιας ΑΝΕΚ-SUPERFAST!
Οπου ΑΝΕΚ σημαινει Βαρδινογιαννης και SUPERFAST ισον MIG! 

Ναι,ο γνωστος Βγενοπουλος της Marfin Egnatia με τους τρεις καμενους νεκρούς!

Ακολουθωντας το χρημα..... 


"Συμφωνα με γνωστες,η ΑΝΕΚ στο συγκεκριμένο δρομολόγιο κατ’ ουσίαν
αναγκάστηκε να ναυλώσει και να χρησιμοποιεί ιταλικό πλοίο προκειμένου να μπορεί να έχει κόστη ανταγωνιστικά με αυτά των Ιταλών που χαρακτηρίζονται από πολύ πιο ευέλικτες και μισθολογικά ελκυστικότερες επανδρώσεις και άλλες επιβαρύνσεις". (Capital.gr απο πηγες της Ακτής Μιαούλη). 

Δηλαδη νοικιασανε ενα φθηνο σαπιοκαραβο και το "φλουμωσανε' με επιβατες και υπεραριθμα οχηματα. 

Μαλιστα συμφωνα με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΕΚ LINES διευκρινίζεται ότι «δεδομένου ότι το πλοίο δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και ότι η εταιρεία στο πλαίσιο της ως άνω ναύλωσης έχει προβεί σε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, εκτιμάται ότι δεν θα επέλθει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά της αποτελέσματα».
 
Ποιος νοιαζεται τωρα για τα θυματα και τις χαμενες ζωες... Τις ασφαλειες να παρουμε.
Μολις στις 18 Δεκεμβρη 2014 γνωστοποιηθηκε η πώληση των επιχειρηματικών δανείων της MIG στο "αμερικάνικο fund" ΚΚR ! Δηλαδη στην ουσια την πώληση της εταιρείας MIG του Βγενοπουλου στο fund KKR!

 
Η συμφωνία της Πειραιώς και την KKR για την τιτλοποίηση και μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,2 δισ. ευρώ (εξυπηρετούμενα και ενήμερα δάνεια, μετοχές εταιρειών κλπ) είναι η μεγαλύτερη του είδους που έχει γίνει μέχρι σήμερα και δεν είναι τυχαίο ότι δρομολογείται από την τράπεζα με το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα. 


Τα καθυστερούμενα δάνεια σε επίπεδο ομίλου (επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά κ.α) ξεπερνούσαν στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 28 δισ. ευρώ σε σύνολο χορηγήσεων 72,5 δισ. ευρώ φτάνοντας το 39%.
 
Κοιταξτε τωρα και μια αλλη συμπτωση! 


 Με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, “η εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε ανακοίνωσε ότι η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε έμμεσα την 11/12/2014 τον έλεγχο των δικαιωμάτων ψήφου επί 43.685.197 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας μας ήτοι ποσοστό 23,5661% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας μας, λόγω της καταγγελίας του δανείου επί ενεχύρω των ως άνω μετοχών που κατέχει η εταιρεία «SEA STAR CAPITAL PLC».".


Δείτε και το σχετικό link με τις μετοχές της ΑΝΕΚ.

Μέτοχοι με ποσοστό άνω του 5%

ΑΝΕΚ
Άλλη εταιρεία
Μέτοχος Ποσoστό Αξία (€) Αρ. Μετ. Τελ. Μεταβ.
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. [1] 24,61%  3,8 εκ. 45,6 εκ. 11/12/2014
ΑΜΑΛΙΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ [2] 26,63%  4,1 εκ. 49,4 εκ. 11/5/2011
FREE FLOAT 48,77%  7,6 εκ. 90,4 εκ. -
ΣΥΝΟΛΟ100% 15,6 εκ.185,4 εκ.-
Παρατηρήσεις:
[1] Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» απέκτησε έμμεσα την 11/12/2014 τον έλεγχο των δικαιωμάτων ψήφου επί 43.685.197 κοινών ονομαστικών μετοχών ήτοι ποσοστό 23,5661% επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, λόγω της καταγγελίας του δανείου επί ενεχύρω των ως άνω μετοχών που κατέχει η εταιρεία «SEA STAR CAPITAL PLC». Μετά την συγκεκριμένη γνωστοποίηση η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε» κατέχει έμμεσα 45.614.407 δικαιώματα ψήφου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 24,6068 % επί των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου των κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας.
[2] Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου όπως προέκυψε μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με καταβολή μετρητών.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com