Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Επίθεση Κοτζιά στην Αυστρία για το προσφυγικό


ΚΟΤΖΙΑΣ



Έντονη κριτική στη στάση της Βιέννης απέναντι στην Ελλάδα, και ειδικότερα στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, ασκεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και εκφράζει ανησυχίες πως η πολιτική της Αυστρίας θα μπορούσε να προωθήσει της διάσπαση τςη Ε.Ε...

Σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο φύλλο της αυστριακής εφημερίδας Die Presse am Sonntag αναφέρει ότι η Αυστρία είναι μία καλή φίλη, ο ίδιος συμπαθεί πολύ τους Αυστριακούς και ακόμη περισσότερο τον αυστριακό πολιτισμό, ωστόσο δεν μπορεί κάποιος να βρίζει και να παίρνει αποφάσεις, προσπαθώντας να «πνίξει» μία χώρα-μέλος της ΕΕ και κατόπιν να έρχεται στην Αθήνα μόνον για το «σόου».
«Δεν χρειαζόμαστε κανένα σόου, αλλά μία πολιτική, η οποία προωθεί την ενοποίηση και υπεραμύνεται της ενότητας της Ευρώπης», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας την απόρριψη από την Ελλάδα για επίσκεψη της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών στην Αθήνα.



*σσΚ: Δικό μου σχόλιο
 
Grüne empört über Sebastian Kurz StipendienΤο ονομα του σημαίνει στα γερμανικα…σύντομος/μικρος (Kurz).
Στην Αυστρία υπάρχει μια λαϊκή παροιμία που λέει ότι «ένας έμπειρος αξίζει περισσότερο από δέκα μορφωμένους», κάτι σαντον Χιλτερ ενα πράγμα, που ήταν επίσης Αυστριακός και χωρις πτυχιο. 
Για να μην φανούμε εμπαθείς υπήρξαν Νομπελιστες χωρις πτυχιο, όπως ο Σαραμάγκου και ο Ελυτης, αλλά δεν ήτανKurz και ούτε 28χρονοι αλεξιπτωτιστες απο το πουθενα
Ο νεαρός υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, ο Σεμπάστιαν Κουρτζ ούτε εμπειρία διαθέτει, αλλά ούτε καν τα απαιτούμενα μορφωτικά εφόδια, απλά ειναι χωρις πτυχιο αλλά και χωρις Παιδεια. Οπως φαίνεται κι απο τις δράσεις του το «προσόν» του γι αυτή την θέση ήταν το κόμπλεξ του.
Αυτη η μειονεξία του, ειχε προκαλέσει θύελλα πριν απο έναν ακριβως χρόνο την Αυστρία, καθώς αποφάσισε να ονομάσει πανεπιστημιακες Υποτροφίες με το ονομα του, δηλαδη «Sebastian Kurz Stipendien» και όσο γελοιο κι αν ακούγεται ειναι πολύ σοβαρο όταν ένας τέτοιος άνθρωπος ειναι στο τιμόνι ενος κομβικού Υπουργείου μιας Ευρωπαϊκης χωρας εν μέσω οικονομικης και ανθρωπιστικής Κρίσης.
Αυτος ο ΥΠΕΞ ειναι έτοιμος να διαλύσει την Ευρώπη, αρκει να είναι το όνομα του ψηλά στα πρωτοσέλιδα και οδήγησε την Αυστριά στο να παραβιάσει ομοφωνη ανώτατη απόφαση της Ευρωπαϊκς ένωσης, απλά για να «μιλήσει» στο μεγάλο ακροδεξιο ακροατήριο της Αυστρίας που τα τελευταία χρονια βρισκεται σε άνοδο μετά τον Β’Παγκόσμιο Πολεμο.
Αυτα για ξέρουμε και ποιοι ειναι αυτοί που ο Μητσοτακης στηριζει στο Ευρωπαϊκο Λαϊκο Κομμα


Όπως συμπληρώνει, τον ενοχλούν τα ψέματα, όπως συνέβη στο πρόσφατο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών, όπου η Αυστριακή υπουργός, εξερχόμενη της συνεδρίασης, ισχυρίστηκε πως ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών (σ.σ. ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας) ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Frontex δεν είναι σε θέση να προστατέψουν τα σύνορα, «κάτι που ο Έλληνας υπουργός ποτέ δεν έχει πει».
Όμως, παράχθηκαν τέτοιες δηλώσεις για να εγερθούν κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας, πράγμα που ο ίδιος δεν το θεωρεί ωραίο, και δεν μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένες ενέργειες, αλλά μία λογική συνεργασίας μεταξύ των κρατών της ΕΕ, σημειώνει ο Νίκος Κοτζιάς.

Θα μπορούσε να προωθήσει τη διάσπαση
Σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, η Αυστρία ασκεί μία πολιτική, η οποία θα μπορούσε να προωθήσει τη διάσπαση της Ε.Ε., γεγονός που του δημιουργεί ανησυχίες, διότι χρειάστηκε πολύς κόπος και πάθος για να οικοδομηθεί η Ε.Ε. και ο ίδιος δεν πρόκειται να επιτρέψει αυτή να διαλυθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες ή μήνες.
Στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις και θεωρεί παράξενο, όπως σημειώνει, αποφάσεις που πήραν αστυνομικοί υπάλληλοι να είναι τώρα σημαντικότερες από τις αποφάσεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

*σσΚ: Η πολιτική της Αυστρίας ήταν πάντοτε εχθρική προς την Ελλάδα, παρόλο που στη Βιέννη κατέφυγαν επί Τουρκοκρατίας πλείστοι όσοι επιφανείς ή μη Έλληνες.
Οι Αυστριακοί συνέλαβαν τον Ρήγα και τον παρέδωσαν στους Τούρκους.
Αυστριακός ήταν ο πρωταγωνιστής της Ιεράς Συμμαχίας και σφοδρός πολέμιος της ελληνικής ανεξαρτησίας, Μέτερνιχ.
Η Αυστρία μαζί με την Ιταλία πρωταγωνίστησαν στη δημιουργία του αλβανικού κράτους. Και αν αυτό δεν μπορούσε να αποφευχθεί, Αυστριακοί και Ιταλοί πρωταγωνίστησαν ώστε να μην περιληφθεί η Βόρειος Ήπειρος στην ελληνική επικράτεια.
Η αυτοκρατορική Βιέννη ήθελε να έχει πάντοτε τον τελευταίο λόγο για την κατάσταση στη Βαλκανική Χερσόνησο μέχρις που πέτυχε να κάψει τα πόδια της στη φωτιά που η ίδια έβαλε εκεί το καλοκαίρι του 1914.




Για την προστασία των συνόρων
Όσον αφορά τις μόνιμες κατηγορίες της Βιέννης πως η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατεύσει επαρκώς τα εξωτερικά σύνορα, ο Νίκος Κοτζιάς παρατηρεί πως στις Βρυξέλλες έθετε πάντα το ερώτημα αν θα πρέπει η Ελλάδα να βομβαρδίσει τους πρόσφυγες, προσθέτοντας πως, εκείνοι που το υποστηρίζουν, να το περάσουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για να συμπληρώσει ότι στον γερμανόφωνο χώρο υπήρχαν αρκετές δυνάμεις που υποστήριζαν αυτό το ενδεχόμενο, αλλά έπειτα από πολλές ώρες ή και ημέρες, το απέσυραν.
Ως προς τη σοβαρότητα της έντασης στις ελληνοαυστριακές σχέσεις, ο ίδιος τονίζει στη συνέντευξή του, πως ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος Χάιντς Φίσερ, ο οποίος «έχει ευρωπαική εμπειρία, μία ιστορική συνείδηση και κατανόηση για το ευρωπαικό εγχείρημα», έδωσε μία πολύ καλή εξήγηση.

Για την ανάκληση
Ο κ. Κοτζιάς, αναφέροντας πως δεν μπορεί να πει πότε θα επιστρέψει στη Βιέννη η Ελληνίδα πρέσβης στην Αυστρία, την οποία έχει ανακαλέσει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, εκφράζει την ελπίδα πως «η αυστριακή πλευρά δεν θα συνεχίσει να διασπείρει ψεύδη και θα στραφεί στη γραμμή του Αυστριακού προέδρου Χάιντς Φίσερ, ο οποίος γνωρίζει επακριβώς τι είναι η Ευρώπη και τι χρειάζεται η Ευρώπη», και για τον οποίο, ο ίδιος (σσ ο Νίκος Κοτζιάς) εάν ήταν Αυστριακός, θα ήταν υπερήφανος για έναν τέτοιο πολιτικό.

Θα βρουν άλλους δρόμους
Στο ερώτημα, εάν η Ελλάδα θα γίνει «πάρκινγκ για πρόσφυγες», απαντά πως μπορεί να υπάρξει ανθρωπιστική κρίση και χιλιάδες να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, ταυτόχρονα όμως οι πρόσφυγες θα βρουν άλλους δρόμους για να φτάσουν στην Κεντρική και στη Βόρεια Ευρώπη, καθώς είναι άνθρωποι οι οποίοι προσπαθούν με όλα τα μέσα να έλθουν στην Ευρώπη και να μην γυρίσουν πίσω στον πόλεμο στη Συρία.
Όποιος πιστεύει ότι κλείνοντας τα σύνορα διακόπτει το ρεύμα, έχει μία διαταραγμένη ιστορική διάσταση, διότι είναι εξωπραγματικό να ζητά κανείς να κλείσουν όλα τα σύνορα με στρατιωτικά μέτρα, ενώ επίσης αποτελεί ψευδαίσθηση να πιστεύει κανείς πως εάν περιχαρακώσει την Ελλάδα δεν θα έρχονται πλέον πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Για τη στάση της Μέρκελ
Αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο Νίκος Κοτζιάς παρατηρεί πως αυτή ακολουθεί μία πολύ ρεαλιστική γραμμή στην προσφυγική πολιτική και σε αυτό υπάρχει μία καλύτερη συνεννόηση με την Ελλάδα, ενώ σε πρόσφατη συνομιλία τους στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, διαπίστωσαν το παράδοξο γεγονός πως ούτε η Ελλάδα ούτε η Γερμανία ευθύνονται για την προσφυγική κρίση και παρόλα αυτά πλήττονται περισσότερο από τους άλλους.
Τέλος, επισημαίνει πως το προσφυγικό πρόβλημα είναι πολύ περίπλοκο, χρειάζονται σύνθετες, λογικές, δημοκρατικές απαντήσεις και όχι μονοδιάστατες κατηγορίες, ενώ το λογικότερο θα ήταν οι πρόσφυγες να παραλαμβάνονται από την Τουρκία απευθείας, οπότε δεν θα έθεταν τη ζωή τους σε κίνδυνο στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com