Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ «56»!!


ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΟΚ: Κατάργηση προσευχῆς, παρελάσεων καί ἐκκλησιασμοῦ προτείνει ἡ Ἐπιτροπή Ἐθνικοῦ (;…) Διαλόγου!
Μετά την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και την καθιέρωση της Θρησκειολογίας, που εξισώνει την Ορθοδοξία με τον Ισλαμισμό και τον Βουδισμό, η γνωστή παρέα των δήθεν...
προοδευτικών καθηγητών ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στους πυλώνες του Ελληνισμού και του ελληνικού έθνους. Σε κείμενο που υπογράφουν 56 πανεπιστημιακοί, ζητούν την κατάργηση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών στο πρωτότυπο κείμενο και τη μετατροπή τους σε μάθημα επιλογής. Την ίδια στιγμή που σε δεκάδες πανεπιστήμια του εξωτερικού τα Αρχαία Ελληνικά διδάσκονται στο πρωτότυπο κείμενο, ενώ σε ορισμένα υπάρχουν έδρες Αρχαίων Ελληνικών.

Ο… κατήφορος ωστόσο δεν σταματάει εκεί, καθώς ο επικεφαλής της επιτροπής για τον Εθνικό Διάλογο Αντ. Λιάκος (φωτό) προτείνει την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων και της προσευχής στα σχολεία. Αμφότερες οι προτάσεις έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από παράγοντες και φορείς της εκπαίδευσης, την Εκκλησία, τα πολιτικά κόμματα κ.ά.

 

 













ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ



Ο εν λόγω κύριος έχει μακρύ και «σκοτεινό παρελθόν», υπήρξε μέντορας της ανεκδιήγητης Μαρίας Ρεπούση που ισχυρίσθηκε ότι δεν υπήρξε καταστροφή της Σμύρνης και σφαγιασμός χιλιάδων ελλήνων, αλλά ένας απλός… συνωστισμός! Είναι εκείνος που υποστήριξε ότι οι Έλληνες έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των εβραίων και των μουσουλμάνων αμέσως μετά την επανάσταση. Ακόμη έχει χαρακτηρίσει «εθνικιστές» τους Μίκη Θεοδωράκη και Γ. Ρίτσο, ενώ είναι μεταξύ εκείνων που αρνούνται ότι υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων. Ως εκ τούτου εξηγείται γιατί επελέγη από τον Ν. Φίλη για επικεφαλής του Διαλόγου για την Παιδεία.

Τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι 56 πανεπιστημιακοί, προκειμένου να στηρίξουν την πρότασή τους για κατάργηση του μαθήματος των Αρχαίων (με ταυτόχρονη αύξηση των ωρών διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών), είναι έωλα, αστεία έως και επικίνδυνα. 
Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι η διδασκαλία των Αρχαίων αποβαίνει σε βάρος της νέας ελληνικής γλώσσας, που δεν καλλιεργείται επαρκώς, κάτι που, όπως λένε, πλήττει περισσότερο τους… αλλόγλωσσους μαθητές! 

Επικαλούνται ως ενισχυτικό της θέσης τους την… αποτυχία (!) των μαθητών στο μάθημα των Αρχαίων καθώς και την αδυναμία των μαθητών του γυμνασίου, έπειτα από τρία χρόνια διδασκαλίας, να μεταφράσουν ένα απλό αδίδακτο αρχαίο κείμενο! 

Το κείμενο υπογράφουν οι... 
 Αγάθος Θανάσης (ΕΚΠΑ), 
Αγγελάκος Κωνσταντίνος (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), 
Αθανασιάδης Χάρης (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), 
Αθήνη Αναστασία (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Ακριτόπουλος Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Ανδρούτσου Αλεξάνδρα (ΕΚΠΑ), 
Αραμπατζίδου Ελένη(ΑΠΘ), 
Αρχάκης Αργύρης (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Αυγητίδου Σοφία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Βαρελάς Λάμπρος (ΑΠΘ), 
Βούλγαρη Σοφία (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο), 
Βρυνιώτη Καλλιόπη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Γούτσος Διονύσης (ΕΚΠΑ), 
Γρίβα Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Δημητριάδου Κατερίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Θωίδης Γιάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Κακριδή Μαρία (ΕΚΠΑ), 
Καλογήρου Τζίνα (ΕΚΠΑ), 
Καμαρούδης Σταύρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Καμπάκη- Βουγιουκλή Πένη (Δημοκρίτειο), 
Καραφύλλης Αθανάσιος (Δημοκρίτειο), 
Κατσαρού Ελένη (Πανεπιστήμιο Κρήτης), 
Κονδύλη Μαριάννα (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Κορτέση-Δαφέρμου Χαρίκλεια (ΕΚΠΑ), 
Κωστούλα Τριανταφυλλιά (ΑΠΘ), 
Κωτόπουλος Τριαντάφυλλος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Λιάμπας Αθανάσιος (ΑΠΘ), 
Μαλαφάντης Κων/νος (ΕΚΠΑ), 
Μανουηλίδου Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Μαρκομιχελάκη Αναστασία (ΑΠΘ), 
Ματθαιουδάκη Μαρίνα (ΑΠΘ), 
Μαυροσκούφης Δημήτρης (ΑΠΘ), 
Μικέ Μαίρη (ΑΠΘ), 
Μπακογιάννης Μιχάλης (ΑΠΘ), 
Μπέτσας Γιάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Νάκας Θανάσης (ΕΚΠΑ), 
Ντίνας Κώστας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Ξούριας Γιάννης (ΕΚΠΑ), 
Ξυδόπουλος Γιώργος (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Παλαιολόγου Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Παπαδοπούλου Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Παπαδοπούλου Μαρία (ΠΤΠΕ), 
Παπανδρέου Μαρία (ΑΠΘ), 
Ρούσσου Άννα (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Σακελλαρίου Αγγελική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Σειραγάκης Μανώλης, 
Στάμου Αναστασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), 
Σταυροπούλου Ερασμία (ΕΚΠΑ), 
Σφυρόερα Μαρία (ΕΚΠΑ), 
Τικτοπούλου Κατερίνα (ΑΠΘ), 
Τσάφος Βασίλης (ΕΚΠΑ), 
Φτερνιάτη Άννα (Πανεπιστήμιο Πατρών), 
Φραγκουδάκη Άννα (ΕΚΠΑ), 
Χατζηδάκη Άσπα (Πανεπιστήμιο Κρήτης), 
Χοντολίδου Ελένη (ΑΠΘ), 
Χρυσανθόπουλος Μιχάλης (ΑΠΘ).

Οργή από τους φιλολόγους
Την κατηγορηματική διαφωνία της με την πρόταση των 56 πανεπιστημιακών για μείωση των ωρών διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων. Χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία τους πρωτοφανή, εξωθεσμική, η οποία -όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους- «παρακάμπτει τα εκλεγμένα επιστημονικά όργανα των φιλολόγων και θέτει ένα σοβαρό εκπαιδευτικό ζήτημα στην πρόχειρη κρίση μιας συχνά τυχαίας υπογραφής». Διατυπώνουν ακόμη τη λύπη τους, διότι η κίνηση των πανεπιστημιακών εκδηλώνεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα ανθρωπιστικά μαθήματα δέχονται ολόπλευρη επίθεση από το υπουργείο Παιδείας. Τέλος, επικρίνουν τους 56 πανεπιστημιακούς, διότι, αντί να ζητούν την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, συναινούν στην υποβάθμιση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών και επιχειρούν να στηρίξουν την πρότασή τους με αντιεπιστημονικά επιχειρήματα, τα οποία αρνούνται τη σημασία της ανάδειξης, κατά τη διδασκαλία, της διαχρονικής συνέχειας της ελληνικής γλώσσας ανά τους αιώνες.

Την αντίθεσή της στην πρόθεση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη να μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών -καταργώντας το, επί της ουσίας- σε Θρησκειολογία εκφράζει και η Νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 

Σε σχετική ανακοίνωσή της κατηγορεί τον κ. Φίλη για «εμμονές» και «ιδεοληψίες» κι ότι δίνει την αίσθηση ότι δεν καταλαβαίνει ούτε τις έννοιες των λέξεων. Του επισημαίνουν ότι ο ρόλος του είναι να υπηρετεί τους έλληνες πολίτες και να σέβεται τη βούλησή τους και του υπενθυμίζουν ότι «η ορθόδοξη πίστη και παράδοση χαρακτηρίζει τους Έλληνες και τους οδηγεί μέσα στον χρόνο». 

Τέλος, η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων καλεί τον υπουργό Παιδείας «να σταματήσει να προκαλεί με την ανεπάρκειά του».

Ζητούν από τους Έλληνες να απεμπολήσουν τη γλώσσα τους!
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Παρά τον Μιθριδατισμό που έχει προσβάλει τους Έλληνες, ώστε να αδιαφορούν και να ανέχονται όσους υποσκάπτουν τις αξίες που διατήρησαν ζωντανό το «ανάδελφο» έθνος μας, και παρά την περίεργη επιδημία που εξαπλώθηκε στους ιθύνοντες της πατρίδας μας να συναγωνίζονται ποιος θα γίνει περισσότερο καταστρεπτικός, ώστε να μην απομείνει τίποτα όρθιο στον τόπο, και παρότι τελικά πολλοί αγωνίζονται μέχρι θανάτου για να γιγαντωθούν οι επιβουλές εχθρικών λαών εναντίον μας, ενώ ταυτόχρονα με τον ίδιο ή και περισσότερο ζήλο κατεδαφίζουν κάθε συνεκτικό αρμό της φυλής μας, εντούτοις συνταραχθήκαμε όταν ακούσαμε προχθές από την εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του Kontra Channel ότι έλληνες πανεπιστημιακοί ζητούν με έγγραφό τους την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών από τα ελληνικά εκπαιδευτήρια.

Ζητούν να απεμπολήσουν, δηλαδή, οι Έλληνες τη γλώσσα τους.
Εξοργιστήκαμε φοβερά. Διερωτηθήκαμε έως πότε όλον αυτόν τον συρφετό θα τον τρέφομε, θα τον πληρώνομε και σαν αυτόχειρες θα τον προωθούμε. Και αυτοί, με τον μανδύα της επιστημοσύνης, ελεύθεροι, θα κατατρώνε σαν το σαράκι καθετί που κρατά ζωντανή την Ελλάδα. Έτσι, βαφτίζοντας «νεκρή γλώσσα» τα αρχαία, θέλουν να τα καταργήσουν, αδιαφορώντας για το ότι αυτήν τη γλώσσα κατά κάποιον τρόπο μιλούμε μέχρι σήμερα όλοι μας. Να καταργηθεί η γλώσσα που διδάσκεται στα εκπαιδευτήρια του πολιτισμένου κόσμου, στην οποία προσφεύγουν οι όπου Γης επιστήμονες για να δώσουν όνομα σε κάποιο επίτευγμα της επιστήμης ή της τεχνολογίας.
Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που από τις καθομιλούμενες γλώσσες στον πλανήτη μόνο με τα ελληνικά μπορούν να κυριολεκτήσουν. Και αυτά χρησιμοποιούν. Εμείς, που ως παιδιά στις πρώτες τάξεις του οκτατάξιου τότε γυμνασίου μάς έφερναν σε επαφή με τα αρχαία και μαθαίναμε το «Πέλoψ ο Ταντάλειος ες Πίσαν μολών θοαίσιν ίπποις…», σε τι υστερήσαμε στη ζωή μας; Και όταν πηγαίνει στην εκκλησιά ο αγράμματος καταλαβαίνει το Ευαγγέλιο που λέει ο παπάς. Μήπως αυτό είναι που θέλουν να καταργήσουν; Παραβλέπουν οι κυρίες και οι κύριοι ότι η αρχαία εβραϊκή γλώσσα είναι σήμερα η επίσημη γλώσσα του Ισραήλ, που την αναστήσανε και τη μαθαίνουν και τη μιλούν, χωρίς να υπάρχει Εβραίος που να την αμφισβητεί, παρότι ήταν σε αχρηστία για πάνω από χίλια χρόνια. Αλλά είπα πολλά, ενώ ήταν αρκετό μονάχα ένα: 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ 129 ΣΕΛΙΔΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 

Ἀνθέλληνες καί ἀντίχριστοι οἱ πολιτικοί ἡγέτες μας, ἐπίκινδυνοι γιά τό Ἑλληνικό Ἔθνος καί γιά τίς ψυχές τῶν παιδιῶν μας! ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ «ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑ ΙΕΡΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com