Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ένταση με τους εργαζόμενους έξω από τα γραφεία του Μαρινόπουλου (βίντεο)


marinopoulos 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τo σχέδιο εξυγίανσης που κατέθεσε η Μαρινόπουλος για υπαγωγή στο άρθρο 99




Ο Μαρινόπουλος έδινε τα 2,5εκ το μήνα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ από το δάνειο που είχε δώσει ο Σαμαράς;


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τo σχέδιο εξυγίανσης που κατέθεσε η Μαρινόπουλος για υπαγωγή στο άρθρο 99
Μηδενικό κούρεμα οφειλών, αλλά εξόφληση των υποχρεώσεών της ύψους 1,324 δισ. ευρώ σε βάθος 15ετίας προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης που κατέθεσε χθες η Μαρινόπουλος προς το δικαστήριο για να ανοίξει η διαδικασία εξυγίανσης και να υπαχθεί στο άρθρο 99.
Όπως αναφέρεται στην αίτηση προληπτικών μέτρων που κατέθεσε η εταιρεία «η εισαγωγή της στη Διαδικασία Εξυγίανσης θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές που έχουν αξιώσεις κατά της εταιρείας και να ρυθμίσει έτσι τις οφειλές της, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει έναντι των οικονομικών της υποχρεώσεων και να αποδεχθεί βιώσιμη.» Ενώ σε άλλο σημείο των 106 σελίδων έγγραφο σημειώνεται πως «η μοναδική λύση για να συνεχίσει η εταιρεία να είναι όχι μόνο βιώσιμη αλλά και να μπορέσει να αντεπεξέλθει εξ’ ολοκλήρου στις υποχρεώσεις της είναι να εισαχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του νέου Πτωχευτικού Νόμου για το άνοιγμα της Διαδικασίας Εξυγίανσης».
Σημειώνεται πως την 1η Ιουλίου θα συζητηθεί η προσωρινή διαταγή που αιτήθηκε η εταιρεία Μαρινόπουλος στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης (άρθρο 99) του πτωχευτικού κώδικα.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο σχέδιο που κατατέθηκε στο δικαστήριο το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος προβλέπει της εξής:
– Αποπληρωμή των εργαζομένων σε 1 έτος
– Αποπληρωμή των Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΙΚΑ) σε 180 μηνιαίες δόσεις
– Αποπληρωμή των Ασφαλιστικών Οργανισμών (Λοιπά Ταμεία) σε 180 μηνιαίες δόσεις
– Ελληνικό Δημόσιο σε 180 μηνιαίες δόσεις
– Προμηθευτές / λοιποί πιστωτές, σε 15 έτη
– Αντίστοιχα οι οφειλές προς τις τράπεζες, με βάση το σχέδιο είναι να αποπληρωθούν σε βάθος 15ετίας με τριμηνιαίες χρεολυτικές δόσεις, επιτόκιο Eur 3M + 3%.
– Μηδενικό κούρεμα οφειλών
Στα 1,3 δισ. ευρώ οι υποχρεώσεις της
Όπως προκύπτει από το ισοζύγιο της εταιρείας (Δεκέμβριος του 2015) οι υποχρεώσεις της προς όλους του πιστωτές της και προς το ελληνικό δημόσιο ανέρχονται στα 1,324 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα οι υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο ανέρχονται αθροιστικά σε 100,839 εκατ. ευρώ (σε ΔΟΥ είναι 49,073 εκατ. ευρώ και 51,765 εκατ. ευρώ προς τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς). Προς τους εργαζόμενους οφείλει ποσό 4,289 εκατ. ευρώ και προς τους Ενέγγυους πιστωτές (εμπράγματων εξασφαλίσεων) ήτοι δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις οι οφειλές ανέρχονται σε 126,679 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή προς ανέγγυους πιστωτές οφείλει αθροιστικά 1,092 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα τα δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις ανέρχονται σε 211,072 εκατ. ευρώ, σε Leasing 159,018 εκατ. ευρώ και σε προμηθευτές & λοιπούς πιστωτές (χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις) 722,783 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, η εταιρεία έχει απαιτήσεις ύψους 498,39 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσό των οποίων είναι από πελάτες, μακροπρόθεσμες απαιτήσεις κατά συνδεδεμένων επιχειρήσεων αλλά και από το ελληνικό δημόσιο και από λογαριασμούς διαχείρισης προκαταβολών και πιστώσεων.
Η πρόβλεψη για την πορεία των οικονομικών της μεγεθών
Με βάση πάντα την πρόταση που έχει κατατεθεί για εξυγίανση της εταιρείας, προβλέπεται πως οι πωλήσεις από 1,227 δισ. ευρώ την πρώτη περίοδο που θα τρέξει το σχέδιο θα ανέλθουν στα 1,766 δισ. ευρώ την 15η περίοδο, τα EBITDA από -13,009 εκατ. ευρώ την πρώτη περίοδο θα αγγίξουν τα 184,369 εκατ. ευρώ την 15η περίοδο, και τα αποτελέσματα προ φόρων από ζημιές 60,487 εκατ. ευρώ την πρώτη περίοδο θα ανέλθουν σε κέρδη 152,736 εκατ. ευρώ την 15η περίοδο.

Ποια περιουσιακά στοιχεία βαίνουν προς εκποίηση
Η αξία των παγίων και κινητών περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης ανέρχεται σε 50,405 εκατ. ευρώ ενώ το σχέδιο προβλέπει την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων αξίας 8,318 εκατ. ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι συμμετοχές της στο σούπερ μάρκετ Ξυνός, σούπερ μάρκετ Πειραϊκό, OK Anytime Market, Μαρινόπουλος εταιρεία Καφέ, Κρόνος Καρακίτσος, κ.α.

Τι θα συμβεί σε περίπτωση βίαιης εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο, σε περίπτωση που δεν επικυρωθεί η διαδικασία εξυγίανσης και η εταιρεία Μαρινόπουλος οδηγηθεί αναγκαστικά στη διαδικασία βίαιης εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, το συνολικό ποσό που θα διαθέτει η εταιρεία προκειμένου να ικανοποιήσει τους πιστωτές της θα ανέρχεται σε 279,145 εκατ. ευρώ ήτοι ποσοστό 21,07% επί των συνολικών απαιτήσεων των πιστωτών της.

Στην 106 σελίδων πρόταση αναφέρεται πως μέσω ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου δικτύου περισσότερων από 823 καταστημάτων (31/3/2016) η Μαρινόπουλος διατηρεί παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο δυναμικό της εντάσσονται πάνω από 12.500 εργαζόμενοι ενώ διατηρεί και πολυετείς συνεργασίες με περισσότερους από 2.000 Έλληνες προμηθευτές και παραγωγούς σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Σημειώνεται πως κατείχε το 2014 το 17,1% στην αγορά λιανικής πώλησης τροφίμων.
Πάντως από το 2012 και έπειτα η εταιρεία παρουσίασε αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα τα οποία σταδιακά αυξανόντουσαν, οδηγώντας την το 2015 σε αρνητικό EBIT. Παράλληλα το λειτουργικό EBITDA της εταιρείας ακολούθησε παρεμφερή πορεία. Την ίδια στιγμή τα χρηματοοικονομικά έξοδα της εταιρείας αυξάνονται κάθε χρόνο, σε συνεργασία και με τα διάφορα έκτακτα και ανόργανα αποτελέσματα της εταιρείας, τα οποία δεν ενισχύουν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, αλλά αντίθετα τα καταβαραθρώνουν με ενδεικτικά έτος το 2015, έχουν ως αποτέλεσμα, τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρείας ήδη από το 2011 να παρουσιάζουν αρνητικό πρόσημο, με αποκορύφωμα το 2015.
Αλεξάνδρα Γκίτση, capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com