Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ταραχές στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ: πάνω από 100 τραυματίες, οκτώ οι συλληφθέντες


ΣΚΟΠΙΑ, 29 Απριλίου.  TASS Valentin Αντονί /. 
Στον απόηχο των ταραχών της  27 Απριλίου  στη Συνέλευση (νομοθετικό σώμα του Κοινοβουλίου) της ΠΓΔΜ τραυματίστηκαν  σχεδόν 110 άτομα, 83 εκ των οποίων ζήτησαν ιατρική βοήθεια. Επιπλέον, με την υποψία της συμμετοχής στις 28 Απριλίου, οι εργαζόμενοι  στο Υπουργείο Εσωτερικών συνέλαβαν ακόμη  οκτώ άτομα...


Αυτό είναι το αποτέλεσμα της  βίαιης διαμαρτυρίας των συμμετεχόντων στο  κοινωνικό  κίνημα  «Για μια Ενωμένη  Μακεδονία», που προκλήθηκε από την αντιπολίτευση της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της Μακεδονίας» (SDSM- πρόεδρος Zaev), σε συνδυασμό με την εκλογή του νέου προέδρου του κοινοβουλίου, παρακάμπτοντας την  κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ταραχές – και πως έγιναν

Το βράδυ της 27ης Απριλίου, τα μέλη και οι υποστηρικτές του κοινωνικού κινήματος  «Για μια Ενωμένη Μακεδονία» πραγματοποιούσαν  ημερήσια   ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στην υποστήριξη της λεγόμενης πλατφόρμας των Τιράνων  (που προβλέπει την ενδυνάμωση των Αλβανών  στη Μακεδονία) από το SDSM που  ένωσε σε συνασπισμό τα κόμματα της αντιπολίτευσης των  Αλβανικών κομμάτων  που αποτελούνται  από «Δημοκρατική Ένωση για την ένταξη» (DUI), το κόμμα του «διαβόλου» και την «Συμμαχία των Αλβανών».

Οι διαδηλωτές υποστήριζαν, επίσης,  τη διατήρηση της  ενιαίας  μορφής του κράτους και για  να αποτρέψει τις παραβιάσεις του Συντάγματος. Παρ 'όλα αυτά, ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης  παρακάμπτοντας τις καθιερωμένες διαδικασίες σκόπιμα - μετά το τέλος της  συνόδου του Κοινοβουλίου, όταν από την αίθουσα είχαν φύγει  οι περισσότεροι από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος  της "Εσωτερικής "Μακεδονικής" επαναστατικής οργάνωσης - Δημοκρατικό κόμμα της "Μακεδονικής"  εθνικής ενότητας (VMRO -DPMNE - πρόεδρος Gruevski), - ξεκίνησαν να ψηφίσουν τον νέο Πρόεδρο του κοινοβουλίου.

 «Πρόεδρος» εξελέγη  το Μέλος της DSI Ταλάτ Τζαφέρι, πρώην  διοικητής  του φιλο Αλβανικού  «Εθνικού  Απελευθερωτικού  Στρατού». Αυτό προκάλεσε την λαϊκή δυσαρέσκεια, που ακολουθήθηκε  από την παράνομη είσοδο των "ακτιβιστών" στην αίθουσα συνεδριάσεων και την οργάνωση των  ταραχών εκεί . Έχουν τραυματιστεί  [1] σχεδόν 110 άτομα. Αυτή τη στιγμή οκτώ στασιαστές συνελήφθησαν [2] και ανακρίθηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Η αστραπιαία αντίδραση της Δύσης

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για την επιλογή ενός νέου Προέδρου, παρά την παραβίαση της καθιερωμένης διαδικασίας, αμέσως αναγνωρίστηκαν  από την ΕΕ και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, που υποστηρίζει ανοιχτά την αντιπολίτευση.

«Η δημοκρατία (στην "Μακεδονία") θα πρέπει να συνεχιστεί, - δήλωσε η  Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι -. Χαιρετίζουμε την εκλογή του Ταλάτ Τζαφέρι ως Προέδρου του κοινοβουλίου.»

«Η πλειοψηφία των βουλευτών στην τακτική σύνοδο ψήφισαν για την υποψηφιότητα του Ταλάτ Τζαφέρι ως νέου Προέδρου της Βουλής, - λέει η έκθεση της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια -.. Θα συνεργαστούμε μαζί του (με τον Τζαφέρι), προκειμένου να υποστηρίξουμε  τη δημοκρατία και την προώθηση των συμφερόντων της Μακεδονίας»

Η κατάσταση στο Υπουργείο Εσωτερικών μετά τα γεγονότα στο Κοινοβούλιο

Μετά τις ταραχές στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ, ο Υπουργός Εσωτερικών Αγκίμ Nuhiu, μέλος της φιλο-αλβανικού DUI, κατηγόρησε αμέσως τον επικεφαλής του Γραφείου  δημόσιας ασφάλειας της "Μακεδονίας"  Mitko Chavkov, ο οποίος  είναι επίσης για μεγάλο διάστημα επικεφαλής στο   Υπουργείο και ότι  με την  αδράνεια του οδήγησε στην  βία στο ανώτατο νομοθετικό σώμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον  Nuhiu, «χθες (27 Απριλίου  το βράδυ ) μέχρι τη στιγμή της κλιμάκωσης της κατάστασης  επικεφαλής του προσωπικού δεν ήταν στη διάθεσή του, είτε μέσω τηλεφώνου η αυτοπροσώπως στο  επιχειρησιακό αρχηγείο». «Θέλω να τονίσω ότι προφανώς  έχει σημαντική πολιτική ευθύνη  στο Υπουργείο Εσωτερικών, που σημαίνει  μια καταδικαστική απόφαση.»

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το συγκεκριμένο προσωπικό του τμήματος, αντί της συμμόρφωσης με τους νόμους και την εκτέλεση των καθηκόντων του ενεργεί   σύμφωνα με οδηγίες του πολιτικού του  κέντρου»
 « Ο Εσωτερικός έλεγχος (για το θέμα)  ξεκίνησε  στο Υπουργείο Εσωτερικών, και θα απαιτήσουμε  για αυτούς  που δεν καθοδηγούνται  από τις νόμιμες διαδικασίες να  θεωρηθούν υπεύθυνοι καθώς  και  αυτοί που δεν ακολουθούν το νόμιμο καθήκον τους , συμπεριλαμβανομένων των μελών του προσωπικού λειτουργίας.» δήλωσε ο  Nukhiu

Ο επικεφαλής του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας  Chavkov αρνήθηκε τις κατηγορίες από τον επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών τονίζοντας ότι οι αρχές επιβολής του νόμου δεν είχαν  καμία πληροφορία σχετικά με τα πιθανά  περιστατικά στο Κοινοβούλιο. «Για το λόγο αυτό,
κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας παρείχα εναν αρκετό αριθμό αστυνομικών, αλλά, δυστυχώς, το περιστατικό έλαβε χώρα (οι ταραχές – δηλαδή  διορθ ..), - είπε ο αξιωματούχος -. Η αστυνομία άρχισε να χρησιμοποιεί βία  το ταχύτερο αλλά το αποτέλεσμα ήταν ότι  οι αστυνομικοί  δεν κατάφεραν  να αποτρέψουν  τη διείσδυση των ακτιβιστών  στο κτίριο. '

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών,  την στιγμή  που στο  Κοινοβούλιο μπήκαν οι  ακτιβιστές του κοινωνικού   κινήματος «για μια Ενωμένη Μακεδονία», μπροστά στο κοινοβούλιο ήταν περίπου 5.000  διαδηλωτές.





References [ βιβλιογραφικές αναφορές]

  1. пострадали
       ( http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4219135 )
  2. задержаны
       ( http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4221576 )


Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4221884


σσΚ:   Τελικά θα τους φέρουν έναν εμφύλιο πόλεμο με τους Αλβανούς αμέτοχους να τους κοροϊδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com