Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Γιατί κρυώνω όταν κανείς άλλος δεν κρυώνει;

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιατί κρυώνω όταν κανείς άλλος δεν κρυώνει;Η ικανότητά μας να αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές θερμοκρασίας είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας. Μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία του πυρήνα μας μπορεί να έχουν επιζήμιες επιπτώσεις, θέτοντας μας τον κίνδυνο θερμοπληξίας το καλοκαίρι ή υποθερμίας το χειμώνα...Για να διατηρήσουμε σταθερή τη θερμοκρασία του σώματος, ο οργανισμός μας έχει αναπτύξει εξελιγμένους μηχανισμούς για την ανίχνευση και την ανταπόκριση στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.

Τα νεύρα στο δέρμα μας είναι η πρώτη μας “γραμμή άμυνας”. Ανιχνεύουν τις αλλαγές στη θερμοκρασία και μεταδίδουν αυτές τις πληροφορίες στον εγκέφαλο.

Ωστόσο, η αντίληψη του καθενός μας για το κρύο είναι πολύ υποκειμενική. Γιατί μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να τρέμουν έστω και με μικρή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ άλλοι δεν κρυώνουν καθόλου;

Θερμοκρασία σώματος: Τι συμβαίνει όταν νιώθουμε κρύο;

Μόλις ο εγκέφαλος ενημερωθεί για μια πτώση της θερμοκρασίας, στέλνει σήματα στα αιμοφόρα αγγεία για να περιορίσουν τη ροή του αίματος στο δέρμα.

Η αγγειοσύσπαση στα δάκτυλα χεριών και ποδιών είναι μια αίσθηση που πολλοί ίσως έχετε προσέξει όταν αρχίζετε να κρυώνετε.

Εκτός από τον περιορισμό της ροής του αίματος στο δέρμα, αρχίζουμε να τρέμουμε. Αυτές οι ακούσιες, ρυθμικές συστολές των μυών αυξάνουν την θερμότητα για να ζεστάνουμε το σώμα μας.

Αυτές οι φυσιολογικές αντιδράσεις ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Επομένως, τι επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιδράει ο καθένας μας στο κρύο;

Τι ρόλο παίζει το σχήμα του σώματος στην θερμοκρασία του

Το μέγεθος μετράει… όταν μιλάμε για την αίσθηση του κρύου. Όσο μεγαλύτερο είναι το εμβαδόν σώματος ενός ατόμου, τόσο περισσότερη θερμότητα χάνει.

Αυτό είναι στενά συνδεδεμένο με το ποσοστό υποδόριου λιπώδους ιστού, δηλαδή το λίπος κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Το λίπος είναι ένα σπουδαίο μονωτικό υλικό. Όσο περισσότερο υποδόριο λίπος έχει ένα άτομο, τόσο καλύτερη είναι η μόνωση του σώματος στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Η διαφορά ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες και οι γυναίκες ανταποκρίνονται στο κρύο οφείλεται εν μέρει στο σχήμα του σώματός τους.

Σκεφτείτε έναν άνδρα και μια γυναίκα με την ίδια σωματική μάζα και συγκρίσιμο εμβαδόν δέρματος. Επειδή η γυναίκα πιθανότατα θα έχει περισσότερο υποδόριο λίπος, θα είναι καλύτερα μονωμένη από το κρύο.

Από την άλλη, αν ένας άνδρας και μια γυναίκα έχουν την ίδια ποσότητα υποδόριου λίπους, η γυναίκα πιθανότατα θα έχει μεγαλύτερη επιφάνεια (εμβαδόν) επιδερμίδας, αλλά μικρότερη σωματική μάζα και θα χάσει θερμότητα πιο γρήγορα.

Θερμοκρασία σώματος: Τι ρόλο παίζουν το φύλο και η ηλικία

Το φύλο παίζει ρόλο να παίξει και στο πως αντιδρούν τα άκρα μας στο κρύο. Η αγγειοσυστολή εκεί είναι πιο έντονη στις γυναίκες. Μάλιστα, υπάρχουν στοιχεία από μια μεγάλη μελέτη σε δίδυμα άτομα, που δείχνουν ότι τα κρύα δάχτυλα χεριών και ποδιών οφείλονται, εν μέρει, στα γονίδιά μας.

Οι διακυμάνσεις των ορμονών συμβάλλουν επίσης στο πώς νιώθουμε το κρύο. Οι αντιδράσεις των γυναικών στο κρύο ποικίλλουν κατά τη διάρκεια των εμμηνορροϊκών τους κύκλων. Στους άνδρες, τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης μπορεί να μειώσουν την ευαισθησία τους στο κρύο, όταν απευαισθητοποιείται ενός από τους κύριους υποδοχείς θερμότητας στο δέρμα, με την ονομασία TRPM8.

Από την ηλικία των 60 ετών και μετά, η ικανότητα του οργανισμού μας να διατηρεί την θερμότητα και να αισθάνεται το κρύο αρχίζει να μειώνεται.

Οι ηλικιωμένοι, επίσης, δεν αρχίζουν να τρέμουν προτού η θερμοκρασία πέσει πολύ χαμηλά, εν αντιθέσει με τους νεότερους. Έτσι δεν θερμαίνεται το σώμα τους μέσω της σύσπασης των μυών που αναφέραμε παραπάνω.

Θερμοκρασία σώματος: Πώς να συνηθίσετε το κρύο

Όταν τα σώματά μας εκτίθενται επανειλημμένα σε χαμηλές θερμοκρασίες, τελικά “αυτο-ρυθμίζονται”. Αλλά δεν μιλάμε να βγαίνετε στο κρύο για 5 λεπτά κάθε φορά την ημέρα, ενώ την υπόλοιπη μέρα είστε κουκουλωμένοι δίπλα στην σόμπα!

Πολλοί κάτοικοι σε πολικές περιοχές έχουν λιγότερο έντονη αντίδραση στο κρύο. Εξακολουθούν να τρέμουν και να περιορίζουν τη ροή του αίματος στο δέρμα, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Υπάρχουν δύο άλλοι τρόποι με τους οποίους ο οργανισμός μπορεί να προσαρμόζεται στις χαμηλές θερμοκρασίες:

Η αύξηση της μεταβολικής παραγωγής θερμότητας

Η διατήρηση της θερμότητας

Ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο θα αντιδράσει στην επαναλαμβανόμενη και πολύωρη έκθεση στο κρύο, ενδεχομένως να οφείλεται στην έκταση της απώλειας θερμότητας από το σώμα. Αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που οι ερευνητές δεν γνωρίζουν για το πώς αισθάνονται και προσαρμόζονται τα σώματά μας στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Έτσι, εάν τείνετε να νιώθετε ότι κρυώνετε συχνά, μπορείτε να δοκιμάσετε να περάσετε λίγο χρόνο έξω για να δημιουργήσετε μια ανοχή. Ή, φορέστε γάντια, ζεστές κάλτσες και σκούφο, ώστε να καλύψετε τα άκρα σας, που είναι και το σημαντικότερο στην απώλεια θερμότητας από το σώμα.
medicalnewstoday.com iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com