Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ;…


Από τις αρχές του 2018, τα σύνορα Τουρκίας – Βουλγαρίας επιχείρησαν να περάσουν, σύμφωνα με στοιχεία της βουλγαρικής υπηρεσίας για τους πρόσφυγες, 356 πρόσφυγες και μετανάστες, που συνελήφθησαν. Το ίδιο διάστημα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Βίτσας, τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Εβρο πέρασαν 2.700 πρόσφυγες και Τούρκοι πολίτες. Ο κ. Βίτσας, μάλιστα, πρόσθεσε πως μόνο χθες μπήκαν στο ελληνικό έδαφος από το ποτάμι 340 άνθρωποι…


Η διαφορά είναι τεράστια και δεν μπορεί να αποδοθεί στην ασπίδα προστασίας απέναντι στις ροές που έχουν υψώσει στα σύνορά τους με την Τουρκία, Ελλάδα και Βουλγαρία. Ο λόγος για τον οποίο οι προσφυγικές ομάδες κατευθύνονται από την Κωνσταντινούπολη προς τον Εβρο και όχι προς τη βουλγαροτουρκική
μεθόριο, η οποία παρά το ότι «προστατεύεται» από έναν αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας και σε πολλά σημεία ξεχαρβαλωμένο φράχτη, δεν έχει να κάνει τόσο με τους σχεδιασμούς των κυκλωμάτων, ή την απελπισία των ίδιων των προσφύγων, όσο με τις διακρατικές σχέσεις.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Σόφια διατηρεί άριστες σχέσεις με την Τουρκία, παρά κάποια λεκτικά «τζαρτζαρίσματα», όπως αυτό πρόσφατα, με αφορμή τη δήλωση του Ερντογάν ότι τα «σύνορα της καρδιάς» του περικλείουν και κάποιες περιοχές της νότιας Βουλγαρίας. Ο Μπορίσοφ, μάλιστα, διαβλέποντας τον κίνδυνο να τον πλημμυρίσει ο Ερντογάν με μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, δεν δίστασε, για να τον καλοπιάσει, να του στείλει «πεσκέσι» έναν Τούρκο επιχειρηματία που είχε συλληφθεί το 2016 στη Σόφια ως «τρομοκράτης» γκιουλενιστής, αγνοώντας την απόφαση του δικαστηρίου που είχε αποφανθεί ότι δεν έπρεπε να εκδοθεί! Και ο Ερντογάν δεν φάνηκε αχάριστος. Αύξησε τα μέτρα ασφαλείας, με αυστηρότατους ελέγχους που διενεργούν δυνάμεις της συνοριοφυλακής του σε βάθος τριάντα χιλιομέτρων στο τουρκικό έδαφος από τη συνοριογραμμή, έτσι ώστε να μην μπορούν οι ροές να προσεγγίσουν τη βουλγαρική μεθόριο και να επιχειρήσουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή, απ’ ό,τι συμβαίνει στη μεθόριο με την Ελλάδα, όπου οι πρόσφυγες καταφθάνουν σχεδόν ανενόχλητοι και μαζικά στο ποτάμι όπου επιχειρούν να το διαβούν συνήθως υπό τα αδιάφορα βλέμματα των Τούρκων φρουρών. Πλέον, όσοι βιώνουν την όλη κινητικότητα στον Εβρο, συνειδητοποιούν ότι η αποτρεπτική άμυνα αποδεικνύεται «χάρτινο τείχος», χωρίς την πολιτικοδιπλωματική διευθέτηση του ζητήματος. Οπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ειδικά μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και τις δίχως ρίσκο μετακινήσεις των περιπόλων, η ελληνική συνοριοφυλακή στο ποτάμι, το μόνο που (μπορεί να) κάνει είναι να «υποδέχεται» όσους περνούν στην ελληνική όχθη του, να τους διευκολύνει να λάβουν το χαρτί προσωρινής παραμονής για να φύγουν προς τη Θεσσαλονίκη. «Τώρα, οι επαναπροωθήσεις που γίνονταν –και η αλήθεια είναι ότι γίνονταν τις νύχτες– έχουν σταματήσει. Οσους πιάνουμε δεν τους στέλνουμε πίσω με τις ίδιες βάρκες, αλλά τους μεταφέρουμε στα αστυνομικά τμήματα, που δεν χωρούν άλλους πλέον», είπε αξιωματικός της συνοριοφυλακής.
Ανησυχία κατοίκων
Οι τοπικές κοινωνίες αρχίζουν να ανησυχούν. «Ξυπνάμε το πρωί να πάμε στα χωράφια μας και βλέπουμε στην αυλή μας πρόσφυγες», λέει ένας κάτοικος του Πυθίου, χωριού που απέχει μόλις 800 μέτρα από το ποτάμι. Το μεγάλο τους άγχος είναι ότι μπορεί, λόγω της αναμενόμενης αύξησης των ροών το καλοκαίρι, να επιλεγεί η συγκράτησή τους στον νομό Εβρου και να φτιαχτεί εκεί προς τον σκοπό αυτό μια «νέα Ειδομένη». Παρότι έχει διαψευσθεί μια τέτοια λύση, οι άνθρωποι κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα», από τη στιγμή μάλιστα που κυκλοφορούν πληροφορίες περί εγκατάστασης έξω από την Ορεστιάδα, σε μικρή απόσταση από το χωριό Φυλάκιο, κοντέινερ, τα οποία πιθανολογούν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση προσφύγων. Στη συντριπτική τους πλειονότητα έως τώρα, οι εισερχόμενοι στο ελληνικό έδαφος, Κούρδοι της Συρίας και Τούρκοι αντικαθεστωτικοί(;) σπεύδουν να παραδοθούν στην αστυνομία, να λάβουν το χαρτί που θα τους επιτρέπει να μετακινούνται ελεύθερα σε όλη τη χώρα, πλην των εξόδων της, όπως η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα, κ.λπ. Παρατηρείται το φαινόμενο, με το που θα αποβιβαστούν σε κάποιο σημείο της ελληνικής όχθης, εκεί να τους περιμένουν ομοεθνείς τους συνοδεία μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων και… δικηγόρων, οι οποίοι τους μεταφέρουν στα αστυνομικά τμήματα και από εκεί στα ενδότερα. «Προφανώς ειδοποιούν με τα κινητά και δεν φοβούνται, σε αντίθεση με τη Βουλγαρία που ακόμα και αν φτάσουν και περάσουν, έχουν τον φόβο της σύλληψης, κακοποίησης και ληστείας τους από τις λεγόμενες παραστρατιωτικές ομάδες “κυνηγών κεφαλών”, που δρουν πίσω από τον εκεί φράχτη», πρόσθεσε ο ίδιος συνοριοφύλακας.
Σταύρος Τζίμας και το διαβάσαμε στο elthraki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com