Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στα ΜΜΕ των Σκοπίων



Οκτώβριος 30, 2018.
«Η δολοφονία ενός Έλληνα στην Αλβανία, προκαλεί έντονες πιέσεις στις σχέσεις Αθήνας- Τιράνων»...
Η δολοφονία του ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνου Κατσίφα στα σύνορα της Αλβανίας – Ελλάδας από την αλβανική ειδική μονάδα ‘Renea’ προκαλεί ψύχρανση των σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων ‘MIA’ των Σκοπίων.

Η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Αθήνα, Αντριάνα Χόμπνταρι, η οποία το απόγευμα χθες κλήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ότι στη συνάντηση αναφέρθηκε η θέση της Ελλάδας σχετικά με το περιστατικό, την οποία διαβίβασε στη συνέχεια στο αλβανικό υπουργείο.

«Ήταν μια συνηθισμένη διπλωματική συνάντηση όπου παρουσιάσαμε τις απόψεις μας για το περιστατικό. Η στάση της ελληνικής πλευράς έχει μεταφερθεί στα Τίρανα, δήλωσε η πρέσβειρα, σε αντίθεση με πληροφορίες που λένε για την ύπαρξη τεταμένης ατμόσφαιρας και υψηλούς τόνους.

Οι δύο πλευρές για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα (35) έχουν αντίθετες απόψεις.

Οι Αλβανοί λένε ότι ήταν εξτρεμιστής και τρομοκράτης και οι Έλληνες ένας απλός πολίτης.

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν τον Έλληνα ως εξτρεμιστή με ριζοσπαστικές πεποιθήσεις, πρώην μέλος των ειδικών μονάδων του ελληνικού στρατού.

Ο Κατσίφας , Έλληνας της Αλβανίας, ο οποίος είχε ελληνική υπηκοότητα, σύμφωνα με τα Τίρανα, καλούσε τους Έλληνες, που ζουν κυρίως στην νότια Αλβανία, για την ‘απελευθέρωση’ του τμήματος αυτού, το οποίο οι Έλληνες αποκαλούν Βόρειο Ήπειρο.

Ο Αλβανός ιστορικός, Άρμπεν Λάλα, ισχυρίζεται ότι ο δολοφονημένος είναι μέρος της μυστικής πολιτοφυλακής του οργανισμού για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου.

«Ο Έλληνας που σκοτώθηκε στα σύνορα είναι μέρος της μυστικής πολιτοφυλακής της οργάνωσης για την αυτονομία της Βόρειας Ηπείρου. Θα ήταν καλό για την αστυνομία της Αλβανίας να ζητήσει από τις αρχές ασφαλείας της Ελλάδας, πληροφορίες σχετικά με αυτόν. Η Ελλάδα έχει έναν φάκελο σχετικά με αυτόν», δήλωσε ο Λάλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο προφίλ του στο Facebook ο Κατσίφας ανάρτησε τη σημαία της Βορείου Ηπείρου και έγραψε «Ελευθερία για την Βόρειο Ήπειρο. Η Ελευθερία δεν δωρίζεται, αλλά καταχτιέται με πόλεμο».

Ο Βαγγέλης Ντούλες, αρχηγός του Κόμματος για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κόμμα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, μετά την επίσκεψή του στην οικογένεια του θύματος, δήλωσε ότι η ευθύνη βαρύνει τις αλβανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Πιστεύει ότι είναι απαραίτητη μια κοινή ελληνο-αλβανική επιτροπή για να διερευνήσει την υπόθεση και να κάνει αυτοψία Έλληνας ιατροδικαστής. (Σημείωση: έχει ήδη εγκριθεί).

Παρόμοιο αίτημα προς τις αρχές της πόλης του Αργυροκάστρου υποβλήθηκε και από τους γονείς του, που δήλωσαν ότι δεν θα παραλάβουν το σώμα του γιου τους εάν δεν παραστεί Έλληνας γιατρός.

Το τηλεοπτικό κανάλι της Αλβανίας ‘Report TV’ δημοσιοποίησε βίντεο που υποστηρίζει ότι βιντεοσκοπήθηκε από καφενείο. Μέσα από τα παράθυρα φαίνεται ο Κατσίφας να κρατά ένα Καλάσνικοφ.

Οι Αλβανοί ισχυρίζονται ότι ο Κατσίφας με το Καλάσνικοφ πυροβόλησε σε αστυνομικούς που ήθελαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία την οποία τοποθέτησε στο στρατιωτικό νεκροταφείο κοντά στους Βουλιαράτες, όχι μακριά από τα σύνορα με την Ελλάδα, όπου εκεί σκοτώθηκε.

Ο Κατσίφας ήταν διαζευγμένος και είχε μια κόρη 13 ετών. Οι δύο αδελφές του ζουν επί πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

MIA

The Hellenic Information Team



σσΚ: Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας!

Βόρειος Ήπειρος Γη Ελληνική


Η Αλβανία συγκροτήθηκε ως Κράτος με τη Συνθήκη του Λονδίνου (17-30 Μαϊου 1913). Τα σύνορά της καθορίστηκαν με το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας (17 Δεκεμβρίου 1913). Στο τότε νεοσύστατο αλβανικό κράτος συμπεριελήφθη και το Βόρειο τμήμα της Ηπείρου, που από τότε μετονομάστηκε Βόρειος Ήπειρος, τμήμα το οποίο είχε ήδη απελευθερωθεί κατά τον Α΄Βαλκανικό Πόλεμο (1912-1913), από τον ελληνικό στρατό.
Επειδή οι κάτοικοι της περιοχής ήταν Έλληνες άντέδρασαν στην απόφαση των Μεγάλων Δυνάμεων που αγνόησε τόσο την εθνική τους ταυτότητα όσο και την εκπεφρασμένη βούλησή τους για ένωση με την Ελλάδα. Επαναστάτησαν και δημιούργησαν την ανεξάρτητη πολιτεία της Αυτονόμου Ηπείρου (17 Φεβρουαρίου 1914), η οποία νομιμοποιήθηκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας την 17η Μαϊου 1914 που παραχωρούσε πλήρες καθεστώς Αυτονομίας (εκπαιδευτικής, θρησκευτικής, δικαστικής, διοικητικής) στους νομούς Αργυροκάστρου και Κορυτσάς και υπεγράφη από την Αλβανία και τις έξι Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής: Η. Π. Α, Γαλλία, Αγγλία, Αυστρο-Ουγγαρία, Γερμανία και Ρωσία .
Ο Ελληνισμός εντός των αλβανικών συνόρων έκτοτε επίσημα, ονομάστηκε Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ενώ η ίδια η Αυτόνομη Πολιτεία το καθεστώς της οποίας επικυρώθηκε με το Πρωτόκολλο της Κερκύρας, αναγνωρίστηκε με την ονομασία Βόρειος Ήπειρος.
Δημιουργήθηκε έτσι για την Ελληνική Κοινότητα εντός των αλβανικών συνόρων, ένα Εθνικό Θέμα γνωστό στη διεθνή διπλωματική σκηνή ως Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα.
Το πρώτο βήμα εκχώρησης της Βορείου Ηπείρου στο νεοσύστατο αλβανικό κράτος έγινε το Οκτώβριο-Νοέμβριο του 1921, με την αποδοχή από την Κοινωνία των Εθνών της αλβανικής δήλωσης «Περί αναγνώρισης των μειονοτήτων» στην επικράτειά της.
Στα μετέπειτα χρόνια το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα απασχόλησε την διεθνή διπλωματία δύο φορές.
Το 1946, ξανά στην Κοινωνία των Εθνών, όπου δεν λύθηκε, αλλά αποφασίστηκε να αφεθεί στην αρμοδιότητα των Μεγάλων Δυνάμεων και να τεθεί προς επίλυση μαζί με το Γερμανικό και το Αυστριακό Ζήτημα.
Επίσης το 1960 ο Ν. Χρουτσόφ, ηγέτης της ισχυρής τότε Σοβιετικής Ενώσεως ζήτησε από το σταλινικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα να παραχωρήσει αυτονομία στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, αίτημα το οποίο, ο αλβανός δικτάτορας το αρνήθηκε και η άρνηση αυτή ήταν και ένα από τα ζητήματα που τον οδήγησαν σε βαθιά ρήξη με την Σοβιετική Ένωση.
Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα από τότε εκκρεμεί, ενώ τα άλλα δύο αντίστοιχα, το Γερμανικό και το Αυστριακό Ζήτημα είχαν αίσιο τέλος. Το Αυστριακό λύθηκε το 1955 με την ουδετερότητα και το Γερμανικό, το 1991 με την Ένωση των δύο Γερμανιών.
Από το 1924 που οι αλβανικοί πληθυσμοί εμφάνισαν το πρώτο πυρήνα οργανωμένου κράτους και κυρίως μετά το 1928, το αλβανικό κράτος αφαίρεσε από τους ελληνικής εθνικότητας υπηκόους της, τους όρους «Βόρειος Ήπειρος» και «Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός», αντικαθιστώντας τους με τον όρο «Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας». Από τότε αυθαίρετα το αλβανικό κράτος μας προσδιόρισε ως «μειονοτικούς», αν και στις περιοχές της Βορείου Ηπείρου που ζούσαν οι ελληνικοί πληθυσμοί αποτελούσαν αδιαμφισβήτητα την πλειοψηφία. Και γι’ αυτό οι όροι αυτοί δεν έγιναν ποτέ αποδεκτοί από τον ίδιο τον ελληνικό πληθυσμό στην Αλβανία.
Το πρωτόκολλο αυτό δεν έχει αρθεί ποτέ ΑΛΛΑ και δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com