Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Προς τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη - Συνοπτική Ατζέντα ανάπτυξης και επενδύσεων για την Ελλάδα και την Μακεδονία.

Προεπισκόπηση εικόνας

Μας εστάλη το παρακάτω δελτίο τύπου:
30/08/19
Προς τον Αξιότιμο Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Συνοπτική Ατζέντα ανάπτυξης και επενδύσεων για την Ελλάδα και την Μακεδονία...


Συγχαρητήρια σε Εσάς που για πρώτη φορά Κυβέρνηση έχει κεντρικό στόχο την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Είναι ζητούμενο δεκαετιών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι επίσημα η Μακεδονία έχει χάσει το 65% του ΑΕΠ της από το 2000, από 1η θέση μεταξύ των περιφερειών έπεσε στη 9η, από το 92% του ΑΕΠ της ΕΕ έπεσε στο 52%. Αυτή είναι σήμερα η κατάσταση. Λίγοι το αναδεικνύουν. Είναι το αίτιο όλων των προβλημάτων.

Οι 320 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών και το think tank Νέο Ρεύμα – Νέο Όραμα αποτελείται από επιχειρήσεις και πολίτες που έχουν στόχο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, απασχολούν 15.000 εργαζόμενους, έχουν πωλήσεις ~ το 50% του ΑΕΠ της Κ. Μακεδονίας.
Δεν είμαστε συνδικαλιστικό όργανο. Δεν υπάρχουν προσωπικές ή άλλες σκοπιμότητες και σιωπές.

Θέλουμε την Πολιτεία αρωγό στα επενδυτικά οράματα μας!

Προτεραιότητα των επιχειρήσεων είναι η ανάπτυξη και οι επενδύσεις.

Να γίνουν νέες επενδύσεις με ενέργειες και διαδικασίες fast track και ταυτόχρονα να αρθούν τα εμπόδια από την χωροταξία που υπάρχουν μόνο στη Κ. Μακεδονία!

Κεντρική πρόταση:

1) Να λειτουργήσουν όλες οι επενδύσεις για τις άδειες και τα εμπόδια με καθεστώς fast track σε όλα τα επίπεδα, από τις στρατηγικές επενδύσεις.

2) 1 Υπουργός Επενδύσεων με 2 Υφυπουργούς και 2 Γ. Γραμματείς με όλες τις αρμοδιότητες.

3) Το Γραφείο ΠΘ στη Θεσσαλονίκη: να θέσει σαν προτεραιότητα τις πραγματικές επενδύσεις και την ανάπτυξη, και λιγότερο τις μακέτες.

4) Άρση του μεγαλύτερου εμποδίου ανάπτυξης και ακύρωσης επενδύσεων που είναι το χωροταξικό- πρωτοτυπία για τη Χώρα:

Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διορθώσεις στη ΝΑΡΚΗ και τις καταστροφικές διατάξεις του περιφερειακού χωροταξικού στην Κεντρική Μακεδονία, από το ΥΠΕΝ της ΚΥΑ -την τελευταία (1) εργάσιμη μέρα προ των εκλογών. Πραγματικά αναστέλλονται επενδύσεις και μπαίνουν λουκέτα δεν αξιοποιούνται τα κενά κτίρια, τα νέα ΑΦΜ, νέα ΚΑΔ. Δεν σώνεται κανείς με 1-2 επιχειρηματικά πάρκα, όταν το 95% είναι εκτός. Αφορά 3-4.000 επιχειρήσεις χαμηλής και μέσης όχλησης στη περιφέρεια!

Να εξαλειφθούν επιτέλους μετά 3 χρόνια οι υπαρκτές καταστροφικές χωροταξικές διατάξεις : 1) με τις μετεγκαταστάσεις- λουκέτα σε όλες τις μονάδες παραγωγής χαμηλής και μέσης όχλησης στη Κεντρική Μακεδονία, 2) ερημώνει επιλεκτικά και παράνομα μόνο τη δυτική Θεσσαλονίκη με τους ανυπόστατους σε όλη την Ελλάδα και την ΕΕ χάρτες Σεβέζο,

Οι καταστροφικές διατάξεις είναι παράνομες δεν υπάρχουν στην Αττική, σε κανένα περιφερειακό χωροταξικό, ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στην Αττική ορθά προβλέπεται από το ρυθμιστικό η πρόσκληση και η εγκατάσταση νέων μονάδων χαμηλής και μέσης όχλησης παντού, ακόμη και στα κενά κτίρια.

Συμπλέουν κάθετα και ενυπόγραφα 8 βουλευτές- όλων των κομμάτων, 4 ευρωβουλευτές, 5 δήμαρχοι με 400.000 πληθυσμό, 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη και οι 320 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με 15.000 εργαζόμενους και πωλήσεις το 50% του ΑΕΠ της Περιφέρειας. Πραγματοποιήθηκαν 7 μεγάλες συναντήσεις των 150-200 ατόμων για το θέμα. Οι δήμαρχοι το περιέγραψαν ... “σκανδαλώδες” από την αρχή!

Θετική παρέμβαση συγκεκριμένα εναντίον των καταστροφικών χωροταξικών διατάξεων έκανε πρόσφατα και επίσημα η ΕΕ και ο Πρόεδρος Γιούνκερ.

Ζητούμενο είναι η άμεση ακύρωση και πλήρης διόρθωση της ΚΥΑ, όπως διατυπώθηκαν με υποβληθείσες προτάσεις από όλους τους φορείς.

Μείζονα θέματα για τη χώρα και την Μακεδονία.

1) Να λυθεί το θέμα με τον επαναπατρισμό των καταθέσεων άμεσα. Equity capital. Ποια ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει χωρίς καταθέσεις στις τράπεζες και χορηγήσεις στην αγορά!

2) Τα ληξιπρόθεσμα των ~200 δις να εκκαθαριστούν ακαριαία και οριζόντια από τις εξωφρενικές προσαυξήσεις και πρόστιμα των 300- 500% και των εξωλογιστικών προσδιορισμών- το προβλέπει το μνημόνιο, δεν υπάρχουν αλλού στον κόσμο!

3) Τα κόκκινα δάνεια να εκκαθαριστούν από πανωτόκια και καταγγελίες συμβάσεων σε άληκτα ποσά, να αφαιρεθούν οι τυχόν καταβολές με αφαίρεση κεφαλαίου, οι τόκοι να υπολογιστούν με Euribor +2% οριζόντια.

4) Νέο Εκθεσιακό Κέντρο: να γίνει στις παρυφές της πόλεως σε 9 μήνες με σύμβαση παραχώρησης και όχι μισό εκθεσιακό και μακέτα σε 10 χρόνια- του Υπερταμείου.

5) Ζώνη Καινοτομίας: να υπαχθούν όλα τα κενά κτίρια του νομού- 500 με 600.000μ2 με βαλκανική διάσταση και όχι σε κερδοσκοπία real estate με κρατικοδίαιτα προγράμματα!

Με εκτίμηση,

Ν. Βιδάλης, Κ. Ζήσης, Χ. Μπόγιας, Μ. Ναξιάδης, Θ. Νιτσιάκος, Ε. Νικολαίδου, Ν. Πρωτοφανούσης, Λ. Χατζόπουλος, Ν. Φιλίππου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com