Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής! Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Μεγάλη προσοχή στα μπισκότα, μην τα τρώτε! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί!...
Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας, Νίκος Κατσαρός. Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”!
«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»…
Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται:
«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει;», διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός… Εύλογη η απάντηση, βέβαια.
Ας μιλήσουμε για κρέας
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας… «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λ.π.
Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφαγείου που προτιμάτε». Για περισσότερα: Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο.
Όσο για το κέτσαπ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναφέρει:
«Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κέτσαπ περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, σχεδόν όση και η κόκα-κόλα. Το αναφέρω αυτό διότι λίγοι διαβάζουν την ετικέτα στο κέτσαπ».
Υπάρχουν κέτσαπ στο εμπόριο που ΔΕΝ περιέχουν αυτά τα συστατικά και άρα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε: 3 λόγοι για να μην ξανά χρησιμοποιήσετε κέτσαπ.
Όπως και να έχει το θέμα είναι να ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ σε ΌΛΑ όσα καταναλώνουμε. Και μπορεί στην αρχή να φαίνεται βουνό, αλλά γρήγορα το μάτι εκπαιδεύεται και όλα γίνονται πιο εύκολα. Άλλωστε, για την ΥΓΙΕΊΑ ΜΑΣ πρόκειται.
Διάβασε τις ετικέτες. Μάθε να ξεχωρίζεις τα τρόφιμα με χημικά
Αλλά ακόμα και το τριμμένο τυρί…
«Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας».
Καταναλώνετε τυρί παρμεζάνα ή τζένταρ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε;
Από τον πρωκτικό αδένα κάστορα - Κι εδώ είναι το πιο… “ωραίο”…
«Για την παρασκευή παγωτού βανίλια ή φράουλα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το castoreum, μία κιτρινωπή έκκριση από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περισσότερα παγωτά φρούτων, που η γεύση τους δεν προέρχεται από το φρούτο αλλά από άλλα συστατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το φρούτο. Ο καταναλωτής δεν έπρεπε να γνωρίζει;». Εδώ, δεν έχω περαιτέρω στοιχεία για το συγκεκριμένο… υλικό, αλλά πραγματικά Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό;
“Τροφή-Φάρμακο”: Συγκρατήστε, πως το ΊΔΙΟ συμβαίνει και με τους έτοιμους “φυσικούς” (ο ΜΌΝΟΣ τρόπος που αυτό είναι δυνατόν, είναι όταν σας τους στύβουν επιτόπου. Με ΚΑΝΈΝΑΝ άλλον τρόπο), χυμούς “φρούτων”: Χυμοί πλούσιοι σε… ζαχαρόνερο
Τι είναι όμως η κοχενίλη;
«Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία.
Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό (εδώ μάλλον θέλει να πει πως ΔΕΝ αναφέρεται όπως και θα έπρεπε), αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει.
Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα»…
Και σε ό,τι αφορά το κρέας, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει:
«Για το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα υπάρχει μια σειρά εξωτικών χρωστικών που χρησιμοποιούνται. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, αποσύρθηκε μια κόκκινη χρωστική, η Red 2G, Ε128, που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια, ζαμπόν και κάθε είδους κρεατοσκευάσματα, διότι ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις».
Για το σοκολατούχο γάλα, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει ότι «προκειμένου να μην πήζει το γάλα, οι παραγωγοί σοκολατούχου γάλακτος προσθέτουν κυτταρίνη, δηλαδή ξυλοπολτό. Ο συγκεκριμένος ξυλοπολτός δίνει επίσης το χαρακτηριστικό σοκολατούχο χρώμα».
Το γάλα είναι πλέον ένα από τα πιο αλλοιωμένα προϊόντα που κυκλοφορούν και ειδικά τα σοκολατούχα: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής.
Αλλά έχουμε και συνέχεια…«Η σος μπάρμπεκιου παρασκευάζεται ως εξής: Καίγονται πριονίδια και στη συνέχεια προστίθενται νερό και φυτικό λάδι. Η καπνιστή γεύση που έχουν κάποιες τροφές προέρχεται από αυτή τη διαδικασία και χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη ξύλου».
Τα φυτικά λάδια, έτσι κι αλλιώς, είναι ανθυγιεινά και ακατάλληλα προς βρώσιν: Προσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία.
Αλλά ακόμα και στο ψωμί
«Το ψωμί στα πολυκαταστήματα περιέχει ως συντηρητικό ένα αμινοξύ, την L-κυστεΐνη, που προέρχεται από τα μαλλιά μας. Προτιμάτε το φρέσκο ψωμί της ημέρας από τον φούρνο της γειτονιάς», αναφέρει ακόμη ο Νίκος Κατσαρός, με την επισήμανση πως «έπεται και συνέχεια»…
Αυτό δε, που δεν θα έπρεπε να το παίρνουμε ΟΎΤΕ για να το πετάξουμε, κι εμείς το δίνουμε ΚΑΙ στα παιδιά μας, είναι το Ψωμί του τοστ: Πόσο υγιεινό είναι;
“Τροφή-Φάρμακο”: Μην σας φαίνεται παράξενο, διότι πως αλλιώς θα διατηρηθεί το κάθε προϊόν μέχρι να φτάσει στο τραπέζι σας και να ΜΗΝ χρειαστεί να το πετάξει ο έμπορος; Για να μην έχει χασούρα το μάρκετ λοιπόν, θα τρώτε εσείς ότι σαβούρα προστίθεται, και να το θυμάστε, δεν πληρώνετε απλώς με χρήματα, αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΕΊΑ ΣΑΣ.
Η ΜΌΝΗ ΛΎΣΗ; Να διαβάζετε τα… ψιλά γράμματα (την ετικέτα) και να μποϋκοτάρετε ΌΛΑ τα προϊόντα που εμπεριέχουν ανθυγιεινές ουσίες.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.
Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.
Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.
Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.
Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...
Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas
kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.
Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.
Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com