Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔOΣ: ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΧΑΡΙΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΓΙΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΠΟΚΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…



Γράφει ο Μαυρογιαλούρος για την εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Αττάλεια και την ίδια περίπου ώρα ο Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη δήλωνε έτοιμος να συναντηθεί ακόμη και τον Ερντογάν για να ξεκινήσουν οι «συζητήσεις».... 

Ήδη η ερντογανική εφημερίδα Γενί Σαφάκ απέδωσε την αποχώρηση του τουρκικού πλοίου «στις συνομιλίες που ξεκίνησαν στο ΝΑΤΟ» γράφοντας ότι έκανε σεισμικές έρευνες στο διάστημα άνω του ενός μηνός. Κι όλα αυτά με φόντο την «έγγραφη συμφωνία» του Βερολίνου για την οποία ο Κούλης στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του ήταν απόλυτα …σουρεαλιστικός λέγοντας ότι «ήταν τα πρακτικά μίας συμφωνίας αλλά σε καμία περίπτωση συμφωνία, για να υπάρχει σε χαρτί τι συμφωνήθηκε…»

Η ουσία είναι τώρα τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η ….«γραπτή αποτύπωση μίας προφορικής συμφωνίας», όπως βολεύεται να την ονομάζει ο Κούλης. Κι αυτό διότι ξεκινώντας πάλι το διάλογο, επανέρχονται αυτόματα και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε στην τριμερή του Βερολίνου. Κι όσο κι αν χθες αρνήθηκε να μιλήσει για το περιεχόμενο της «γραπτής κατανόησης» και άρον άρον προσπάθησε γενικόλογα να ξεπεράσει το θέμα, οι τρεις κρίσιμες δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Μητσοτάκης –δια της διπλωματικής συμβούλου του Σουρανή- αφορούν τη μη επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 ν.μ., τη μερική αποστρατιωτικοποίηση κάποιων νησιών και να μην προχωρήσουν οι έρευνες σε θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης.

Αυτή είναι η τριλογία της προδοσίας του διαλόγου που ξαναξεκινά. Από τα τρία σημεία είναι αυτονόητη η σημασία των δύο πρώτων. Όμως και το τρίτο , για το κοίτασμα νότια της Κρήτης, είναι εξίσου κολοσσιαίας εθνικής, ενεργειακής και οικονομικής σημασίας.

Υπάρχει ολόκληρος “φάκελος” γύρω από αυτό, βασικές πτυχές του οποίου σας αποκαλύπτουμε σήμερα. Μιλάμε για επίσημους χάρτες και έρευνες της Εταιρείας Υδρογονανθράκων που δείχνουν ότι το κοίτασμα αυτό είναι τύπου «Ζορ» και ικανό να καλύψει για 70 ολόκληρα χρόνια (ναι, 70 χρόνια!) τις ανάγκες της Ελλάδας σε αέριο. Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι ότι με εντολή του Μητσοτάκη, ο Χατζηδάκης ως υπουργός Ενέργειας, πριν από περίπου δέκα μήνες, απαγόρευσε ο ίδιος να συνεχιστούν οι έρευνες στην περιοχή αυτή και διέταξε να μην προχωρήσουν τα σχέδια για γεωτρήσεις. Και σε μια νύχτα μάλιστα ξήλωσε τους αρμόδιους που το είχαν εισηγηθεί. Μιλάμε ακριβώς για το κοίτασμα που στην τωρινή “έγγραφη συμφωνία” του Βερολίνου με τον Ερντογάν ο Κούλης δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ θα προχωρήσει σε καμιά ενέργεια! Κι αν αυτό δεν είναι προμελετημένη παράδοση και προδοσία, τι είναι;
—————————— ———————–


Οι μελέτες της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), που έγιναν «για πρώτη φορά» με τα «πιο σύγχρονα γεωφυσικά δεδομένα», για την ύπαρξη αξιόλογων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανεξερεύνητη περιοχή νοτίως της Κρήτης παρουσιάστηκαν στις αρχές του χρόνου. Είχαν ήδη ολοκληρωθεί από το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Είχε εκδοθεί μάλιστα και ανακοίνωση από την ΕΔΕΥ -η οποία όμως …θάφτηκε- και τόνιζε ότι «οι νέες δομές ομοιάζουν με τα δύο γνωστά γεωλογικά μοντέλα της Ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή τύπου Λεβιάθαν και τύπου Zoρ» τα οποία έχουν βρεθεί στις ΑΟΖ Ισραήλ και Αιγύπτου αλλάζοντας τα γεωπολιτικά δεδομένα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Είναι η περιοχή νότια της Κρήτης που βρίσκεται δίπλα στην περιοχή του τουρκολιβυκού συμφώνου και συνέχεια της περιοχής που έχει ήδη παραχωρηθεί στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ- Τotal- ExxonMobil. Σε κλειστή σύσκεψη, κατά το διάστημα αυτό, στελέχη των ΕΛΠΕ είχαν αποκαλύψει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία «η ανάλυση των σεισμικών δεδομένων δείχνει κοίτασμα 280 δισ. κ.μ. αερίου, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς για 70 χρόνια, δεδομένου ότι η Ελλάδα καταναλώνει ετησίως περί τα 4 δισ. κ.μ. αερίου»!



Η μελέτη αυτή για τη νότια Κρήτη, με 15 σεισμικές γραμμές συνολικού μήκους 2.500 χλμ., περιλαμβάνει επικαιροποιημένο χάρτη των λασποηφαιστείων με αναλυτικές πληροφορίες για την ηλικία των πετρωμάτων ενώ βρίσκεται και στα χέρια των παραπάνω εταιρειών που είχαν αγοράσει σεισμικά δεδομένα στον πρώτο γύρο παραχωρήσεων το 2012.
—————————— ———-
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από ειδικούς που γνωρίζουν το θέμα, μόλις τα στοιχεία άρχισαν να μαθεύονται ο -γνωστός για το ρόλο του από παλιά- ιπποκόμος και υπάλληλος της “Αγίας Οικογένειας”, Κωστής Χατζηδάκης, έγινε έξαλλος. Και τι έκανε; Προχώρησε στην καρατόμηση της ηγεσίας της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων. Ενώ συγκεκριμένα η θητεία της έληγε τον Νοέμβριο του 2021, αμέσως μόλις υπήρξε η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των τεχνικών μελετών της ΕΔΕΥ το υπουργείο Ενέργειας έβγαλε προκήρυξη για την πλήρωση όλων των θέσεων στο επταμελές διοικητικό συμβούλιο, έχοντας ζητήσει τις παραιτήσεις τόσο του προέδρου Γ. Μπασιά όσο και του αντιπροέδρου Σπ. Μπέλλα.



Μάλιστα από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, οι αρμόδιοι της Εταιρείας Υδρογονανθράκων είχαν -σε υπηρεσιακές συσκέψεις- εισηγηθεί στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην παραχώρηση και αυτών των θαλάσσιων περιοχών για έρευνες υδρογονανθράκων, όπως έχει γίνει στις άλλες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, ώστε να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα της χώρας μας. Η πρόταση αυτή αποτυπώθηκε αργότερα και στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΔΕΥ που τόνιζε ότι «ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προώθηση των περιοχών ενδιαφέροντος οι οποίες δεν είχαν ακόμη διατεθεί και καλύπτουν τις περιοχές Ιονίου και της Κρήτης».
—————————— ———-
Τι έκανε μετά το ξήλωμα της διοίκησης όμως ο Χατζηδάκης; Απολύτως …τίποτα. Για την ακρίβεια, κάτι έκανε: Εξαφάνισε τις μελέτες, τους χάρτες και τις επίσημες ανακοινώσεις. Προδοτική αμέλεια με δόλο και σκοπιμότητα, λέγεται αυτό, διότι έρχεται τώρα η «γραπτή κατανόηση» με τους Τούρκους για να επιβεβαιώσει ότι το δίδυμο Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, προδίδοντας τα συμφέροντα της πατρίδας μας, είχαν σχεδιάσει από τα πριν να μην χαλάσουν ούτε αυτό το « χατίρι» του Σουλτάνου και της Μέρκελ…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com