Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΣ 2072/1992 ΠΕΡΙ ΑΚΟΥΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ,ΚΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

 

Ο ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΕΝΝΙΣ ΚΩΣΤΑ ΒΑΖΟΥΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ,….

ΚΑΙ Η ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΖΟΥΣΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΜΙΑΣ

Σήμερα το απόγευμα ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, μέσα από την Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ο παραολυμπιονίκης του 2004 Κώστας Βαζούρας.

Ένας εξαιρετικός άνθρωπος με πλούσια κοινωνική δράση, η οποία τον έχει προφανέστατα στοχοποιήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω την επικίνδυνη νομοθεσία για την ακούσια νοσηλεία. Το άρθρο 96 του νόμου 2072/1992.

Τρεις φορές στο παρελθόν χρειάστηκε να επέμβω για τη διακοπή ακούσιας νοσηλείας. Και άλλη μία χρειάστηκε να κάνω τις ενέργειες που έπρεπε για να προλάβω την εφαρμογή του 2072/1992.

Η μία μάλιστα περίπτωση από αυτές είχε γίνει πρωτοσέλιδο. Ήταν νέο παιδί, μεγάλο νομικό αστέρι στη Γερμανία. Τον έβγαλα έξω από τον 5ο όροφο του Ευαγγελισμού, αφού πρώτα χρειάστηκε να κάνουμε ολομέτωπη επίθεση. Σε νοσοκομείο, αστυνομία και εισαγγελία.

Είναι τρομακτικά εύκολο να κλείσεις κάποιον μέσα σε ψυχιατρείο. Ώστε και καλά να είναι, δεν είναι δύσκολο να τρελαθεί εκεί. Και οποιοσδήποτε τρίτος, άσχετος με το θύμα, μπορεί με αίτησή του στον εισαγγελέα, ώστε αυτός να παρέμβει «αυτεπάγγελτα», να ζητήσει την ακούσια νοσηλεία.

Το μόνο που χρειάζεται είναι δύο ψυχίατροι, που θα εξετάσουν το θύμα σε δημόσιο ψυχιατρείο, να βεβαιώσουν ότι αυτό χρειάζεται ακούσια νοσηλεία. Αρκεί να βεβαιώσουν ότι το θύμα ήταν σε έξαλλη κατάσταση όταν το μετέφεραν εκεί με τη βία.

Ξέρετε πολλούς ψυχικά υγιείς ανθρώπους που τους πάνε με τη βία σε ένα ψυχιατρείο να είναι ήρεμοι;

Με τις δύο αυτές υπογραφές των ψυχιάτρων, ο εισαγγελέας με αίτησή του προς το Μονομελές Πρωτοδικείο ζητά να αποφασιστεί η ακούσια νοσηλεία.

Για πλάκα σε κλείνουν μέσα…

Ο Κώστας δεν τα έχει τετρακόσια.

Τα έχει …χίλια τετρακόσια.

Αν δεν ήξερα τι συμβαίνει, δεν είχα μιλήσει μαζί του και δεν μου είχε στείλει την αίτηση του αντεισαγγελέα πρωτοδικών Χρήστου Καραγιάννη ή το βίντεο που τράβηξε μέσα στο ψυχιατρείο, θα πίστευα ότι μου κάνει πλάκα.

Δεν μου έκανε καμία πλάκα.

Έχοντας κάνει πολλούς εχθρούς στο σύστημα, μία γελοία αφορμή, με την οποία γελάνε και τα τσιμέντα στο ψυχιατρείου, ήταν αρκετή για να εφαρμόσουν το άρθρο 96 στον Κώστα Βαζούρα.

Κάντε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο και θα καταλάβετε ποιος είναι.

Έγραψε στο facebook ότι αποφάσισε να δώσει τέλος στους τοξικούς ανθρώπους και να προχωρήσει τη ζωή του χωρίς αυτούς.

Ναι, αυτό.

Και αυτό «ερμηνεύτηκε» ως απειλή για …τρίτους και τον …εαυτό του !!

Και σε ένα νηπιαγωγείο αν διάβαζε κανείς το κείμενο που ανήρτησε ο Κώστας, θα γινόταν αμέσως αντιληπτό το νόημά του.

Όχι όμως προφανώς και στον εισαγγελέα, ο οποίος διέκρινε …τάσεις αυτοκτονίας του Κώστα ή απειλητική διάθεση προς τρίτους !!

Ο Κώστας, 31 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι, …τώρα αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

Ή μπορεί να γίνει απειλητικός προς τρίτους, …καθηλωμένος στο καροτσάκι αυτό.

Μήπως όμως είναι «απειλή» για το σύστημα;

Μήπως ο αγώνας που κάνει κατά του συστήματος ,

αφενός για τη μεταχείριση των ατόμων με αναπηρία ,

αφετέρου για την καταδυνάστευση των Ελλήνων πολιτών ,

τον έχει στοχοποιήσει και επελέγη η άθλια αυτή μεθόδευση για την εξουδετέρωσή του;

Την πλήρη απαξίωσή του και τον στιγματισμό του;

Δεν υπολόγισαν ότι ο Κώστας θα προστρέξει σε μένα.

Και τώρα δεν είναι μόνος του.

Την Τρίτη έχει οριστεί το δικαστήριο.

Για να δούμε λοιπόν.

Θα τους περάσει;

Ή κάποιοι άλλοι δεν θα περάσουν καθόλου καλά από εδώ και στο εξής…;

Έναν ακόμη άνθρωπο που θα ήθελα να βοηθήσω είναι η γιατρός του Κέντρου Υγείας Λαμίας. Είστε πολλοί αυτοί μου το έχετε ζητήσει.

Εδώ όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν έχω πλήρη ενημέρωση. Και όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί μου δεν γνωρίζουν κάτι περισσότερο από το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.

Και αυτό που διαβάζω σ’ αυτό είναι ότι η ίδια η μητέρα της γιατρού ζήτησε την ακούσια νοσηλεία. Ώστε πρέπει να διερευνηθεί η βασιμότητα της είδησης, και αν αυτή αληθεύει, πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες προέβη στην ενέργειά της αυτή.

Δεν διάβασα όμως και τίποτα για το παρελθόν της γιατρού. Αν όμως υπήρχε ψυχιατρικό ιστορικό, πώς εργαζόταν τόσο καιρό στο Κέντρο Υγείας; Και δεν θα είχε γίνει κάποια αναφορά από τα συστημικά Μ.Μ.Ε.; Εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι.

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζοντας πολύ καλά, ίσως από τους ελάχιστους δικηγόρους στη χώρα, τη φριχτή νομοθεσία περί ακούσιας νοσηλείας, μου κάνει εντύπωση η ταχύτητα με την οποία αντέδρασε το σύστημα στην περίπτωση μίας γιατρού, η οποία εξέφρασε μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών με αυτά που έλεγε σε αυτούς που είχαν προσέλθει στο κέντρο υγείας για να εμβολιαστούν, και σίγουρα υπήρχε ισχυρό κίνητρο να αποδοθούν αυτά σε μία γιατρό …ψυχικά διαταραγμένη.

Δηλαδή, δεν διάβασα να έλεγε τρελά πράγματα, ότι π.χ. τα εμβόλια τα κατασκεύασαν εξωγήινοι ή ότι περιέχουν τσιπάκια. Λογικά πράγματα έλεγε.

Αλλά βλέπετε, όταν τόσοι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν, το τελευταίο πράγμα που ήθελε το σύστημα ήταν να βγαίνουν και να μιλάνε κιόλας εναντίον των εμβολίων.

Και μάλιστα μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να «αντιμετωπιστεί».

Θα παρακαλούσα λοιπόν όποιος γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση να με ενημερώσει.

Θέλω πολύ να βοηθήσω, αλλά υπάρχει το «αγκάθι» της μητέρας, σύμφωνα τουλάχιστον με την ειδησεογραφία.

Και δεν έχω καμία επικοινωνία ούτε με την ίδια ούτε με το στενό ή έστω ευρύτερο περιβάλλον της. Για να καταλήξω κάπου.

Πάντως, αν έχει περάσει από το μυαλό κάποιων εκεί μέσα στο σύστημα, να κάνουν χρήση του νόμου 2072/1992 ,

για να βγάλουν από τη μέση τους «ανεπιθύμητους» ,

αυτό θα το κόψουμε μαχαίρι.

Εν τη γενέσει του…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com