Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση Στυλιανίδη για την κάρτα του πολίτη

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ Τ
ΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 1. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
2.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ​
ΘΕΜΑ: «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
Η ελληνική πολιτεία για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της πλαστότητας ελληνικών ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων), ανέθεσε με τον νόμο 3103/2003 την έκδοση τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Για το σκοπό αυτό η Ελληνική Αστυνομία δημιούργησε τις κατάλληλες υποδομές ώστε να εκδίδονται κεντρικά τα ελληνικά διαβατήρια, μηδενίζοντας κάθε πιθανότητα κλοπής των έντυπων καιμε Διεθνή Δημόσιο Διαγωνισμό επέλεξε μια μεθοδολογία υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο του 2006 να εκδίδει τα νέα ελληνικά διαβατήρια, υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας, έχοντας εκδώσει μέχρι σήμερα περίπου 2.500.000 διαβατήρια με μηδενικό αριθμό πλαστότητας.
Ταυτόχρονα η ελληνική αστυνομία έκανε αναβάθμιση του υλικοτεχνικού της εξοπλισμού, ώστε να μπορεί να εκδίδει ηλεκτρονικά και λοιπά έγγραφα και έντυπα ασφάλειας, όπως ταυτότητες τύπου πιστωτικής κάρτας (ID1) με ή χωρίς ηλεκτρονικό επεξεργαστή (τσιπ) καθώς και λοιπά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις μεγέθους μέχρι Α4, με υψηλά στάνταρ ασφάλειας με την ίδια μεθοδολογία- τεχνογνωσία με τα διαβατήρια.
Λόγω των υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας των εντύπων που εκδίδονται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων, ανατέθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Ελληνική Αστυνομία τον Ιανουάριο του 2009 και η εκτύπωση των αδειών ικανότητος οδηγού (διπλώματα οδήγησης). Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 1.300.000 άδειες οδήγησης με μηδενικό αριθμό πλαστότητας. Παράλληλα, από τον Δεκέμβριο του 2009 εκδίδονταιμε την ίδια μέθοδο οι υπηρεσιακές ταυτότητες του αστυνομικού προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (περίπου 60.000). Κατά τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε, με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό, η Ελληνική Αστυνομία να εκδώσει οποιουδήποτε τύπου δελτίο ταυτότητας για τους Έλληνες Πολίτες της ανατεθεί από την πολιτεία.
Με την υπ’ αριθμόν 74/18.01.2011 απόφασή του, το Υπουργείο Εσωτερικών αναθέτει τη μελέτη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της Κάρτας του Πολίτη, η οποία όπως έχει εξαγγελθεί θα αντικαταστήσει τα δελτία ταυτότητας των Ελλήνων Πολιτών. Στο κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης που έχει αναρτήσει το Υπουργείο Εσωτερικών σε σχέση με την υλοποίηση του έργου αναφέρεται ότι «Αρωγός για την ευδοκίμηση της προσπάθειάς μας θα αποτελέσει η χρηματοδότηση από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση».
Τη στιγμή που η Ελληνική Αστυνομία έχει την τεχνογνωσία αλλά και την τεχνική υποδομή να εκδώσει ψηφιακές ταυτότητες χωρίς κανένα επιπλέον κόστος,
Ε Ρ Ω Τ Ω Ν Τ Α Ι
Οι κ.κ. Υπουργοί
1.
Για ποιο λόγο το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αναθέτει στην Ελληνική Αστυνομία την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη, όπως συμβαίνει με τα διαβατήρια και τις άδειες οδήγησης, εκμηδενίζοντας το κόστος και διασφαλίζοντας την προστασία των δεδομένων;
2.
Ποιο είναι το κόστος του έργου και ποιο το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;
3.
Στην περίπτωση που το έργο ανατεθεί σε ιδιώτη, πώς διασφαλίζονται τα προσωπικά δεδομένα του συνόλου των Ελλήνων Πολιτών;​
Αθήνα,28/02/ 2011
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Ευριπίδης Στυλιανίδης
Χρήστος Ζώης
Θανάσης Νάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com