Γράφε Ελληνικά και ας είναι και ανορθόγραφα.!!

Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική .

ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

«Ἐδῶ ζῆ, ἀναπνέει, πάλλεται, ἰδέα ΕΛΕΥΘΕΡΑ, γενναα, αποφασιστική».

Το kentripotideas αποτελεί έναν ηλεκτρονικό δίαυλο διαφόρων άρθρων, τα οποία προέρχονται είτε προσωπικά είτε από ιστοσελίδες Εναλλακτικής Πληροφόρησης.

Απώτερος στόχος είναι η αφύπνιση του μέσου Έλληνα πολίτη μέσω της διάδοσης "μη πολιτικά ορθών" άρθρων, ερευνών, δοκιμίων και βίντεο.

Δεδομένου ότι ο σκοπός του παρόντος blog είναι MH ενημερωτικός και καθαρά ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ, αν σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα. Όλα όσα ακολουθούν είναι προϊόντα της φαντασίας μας ή της δικής σας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα ή καταστάσεις είναι ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ!



Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Σπαράσσονται τα Σκόπια?

Ηχηρό καμπανάκι οι όλμοι που εκτοξεύτηκαν προς το κυβερνητικό κτήριο - Ο Γκρούεφσκι οδηγεί τη χώρα του και σε αιματηρές συγκρούσεις
Picture 0 for Σπαράσσονται τα Σκόπια
Παρά την πλήρη υποστήριξη που παρέχει η διεθνής κοινότητα στα Σκόπια, προκειμένου να υπάρξουν ως ακέραιο κράτος, το οποίο να έχει και συνέχεια, φαίνεται πως οι αδυναμίες διατήρησής του είναι εγγενείς. Μάλιστα δε, αδυνατεί να επικαλεστεί την διαφορά του με την Ελλάδα, επειδή οι διεθνείς παρατηρητές -με πρώτη την Ενωμένη Ευρώπη- αναδεικνύουν την διαφθορά ως κύρια αιτία της ταραγμένης εσωτερικής πολιτικής σκηνής.
Με αντιπολίτευση που αρνείται να παίξει τον ρόλο της, καταγγέλλουσα τη νοθεία που κυριάρχησε στις εθνικές εκλογές και ανέδειξε πρώτο κόμμα αυτό του κ. Γκρούεφσκι και τους Αλβανούς να πιέζουν για επίλυση του θέματος της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι οδηγεί τη χώρα του και σε αιματηρές συγκρούσεις.
Φυσικά, είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι το βράδυ της Τρίτης εκτοξεύτηκαν δύο όλμοι προς το κτήριο της κυβέρνησης, στο κέντρο των Σκοπίων. Ο ένας όλμος βρέθηκε σφηνωμένος στην πρόσοψη του κτιρίου και ο άλλος στην οροφή του. Εικάζεται, ότι το κυβερνητικό κτίριο βλήθηκε από δράστες που βρίσκονταν σε αλβανική συνοικία.
Είναι αλήθεια, πως οι Αλβανοί είναι εξαγριωμένοι με την στάση του κ. Γκρούεφσκι, επειδή θεωρούν ότι είναι απαραίτητο για την επιβίωση του κράτους, η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., που δεν επιτυγχάνεται λόγω της αδιαλλαξίας του Σλάβου πρωθυπουργού, που εκτός των άλλων επιχειρεί και… «εκμακεδονισμό» των Αλβανών.
Σε παλαιότερο δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας «Λάιμ» των Σκοπίων, που μετέφερε το Βαλκανικό Περισκόπιο, οι Σλάβοι πολιτικοί των Σκοπίων προσπαθούν να αποκλείσουν την εθνική ταυτότητα των Αλβανών και των άλλων εθνοτικών κοινοτήτων -μη Σλάβων-, και να δημιουργήσουν μια ενιαία εθνική ταυτότητα, την «μακεδονική».
Κύριος στόχος της σλαβικής ελίτ, είχε γράψει η αλβανική εφημερίδα, είναι η αποκλειστική εφεύρεση της «μακεδονικής ταυτότητας» σε όλον τον πληθυσμό και αυτό έγινε σαφές με την προώθηση του έργου «Σκόπια 2014» που προσπαθεί να μετατρέψει την πιο πολυεθνική πόλη των Βαλκανίων σε «μακεδονική», με μια συστοιχία από αγάλματα και μνημεία δεν έχουν καμιά σχέση με τους Αλβανούς.
Μάλιστα, κατά της υποτιθέμενης σφυρηλάτησης της σχέσης μεταξύ της Αρχαίας Μακεδονίας με τους σημερινούς Σλάβους, οι Αλβανοί θα πρέπει να παραμένουν πιστοί σε αυτό το κράτος.
Ο εκνευρισμός των Αλβανών, διαπιστώνεται και από αιματηρά γεγονότα που συμβαίνουν μεταξύ τους. Πέντε Αλβανοί τραυματίστηκαν και ένας από αυτούς είναι σοβαρά τραυματισμένος μετά από μάχη που ξέσπασε σε μια συνεδρίαση αλβανικού κόμματος των Σκοπίων. Συγκρούστηκαν ενόπλως διαφορετικές ομάδες του ίδιου κόμματος, επειδή υπάρχουν πολλοί Αλβανοί που απαιτούν από τα κόμματά τους δυναμική αντιπολίτευση προς τον κ. Γκρούεφσκι. Τα αλβανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι η κατάσταση είναι τεταμένη μεταξύ των φατριών και υπάρχει φόβος για κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Και όσο καιρό, θα εξακολουθούν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων να επιμένουν πως η μόνη ονομασία που θα αποδεχτούν είναι «Μακεδονία» χωρίς κάποιο συνθετικό, τα πράγματα θα οξύνονται. Ήδη, κατά την ορκωμοσία του επανεκλεγέντος προέδρου της χώρας, κ. Γκεόργκι Ίβανοφ, αυτός επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στην συνταγματική ονομασία της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνεχισθεί η διαδικασία του αδιεξόδου στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύεται η Τουρκία, που έκανε προχθές δωρεά δύο εκατ. δολάρια στον στρατό των Σκοπίων. Όπως μετέφρασε το Βαλκανικό Περισκόπιο, πάλι από αλβανικό δημοσίευμα, από την ανεξαρτησία του σλαβικού κράτους -μετά τη διάλυσης της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας- η Τουρκία είναι μία από τις πρώτες χώρες που βοήθησαν τους Σκοπιανούς σε διάφορους τομείς, ιδίως στον τομέα της Άμυνας. Η Τουρκία έχει δωρίσει συνολικά 20 εκατομμύρια δολάρια στον στρατό του σλαβικού κράτους.
Και δεν πρέπει να λησμονείται, ότι προ καιρού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, κ. Κουρτουλμούς, επισκεπτόμενος στα Σκόπια οθωμανικά μνημεία, των οποίων την επισκευή χρηματοδότησε η Τουρκία, δήλωσε τα εξής εκπληκτικά: «Ο κόσμος χρειάζεται νέες τάσεις, την «Παξ Οτομάνα» (;), τη δημοκρατία, με επίκεντρο τον αλτρουϊσμό και τον ανθρωπισμό, και η σύγχρονη Τουρκία δεσμεύεται γι’ αυτά».
Ο Μακεδών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το blog. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση
"Διάβαζε όχι για ν' αντιλέγεις, να αμφισβητείς, ν' αναιρείς, να διαψεύδεις και ανασκευάζεις, όχι για να πιστεύεις, και να τα παίρνεις όλα για αλήθεια, άλλα για να κρίνεις και να εκτιμάς σωστά την κατάσταση και να σκέφτεσαι σαν λογικός άνθρωπος".

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.


Λίγα λόγια και σταράτα.
Ανεξάρτητο ιστολόγιο.

Δεν έχει σκοπό να θίξει τιμές και υπολήψεις, αλλά ούτε και να γλείψει κανέναν. Στόχος του είναι οι σάπιες νοοτροπίες, καταστάσεις, πολιτικές ..., αλλά και τα καλά θα λέγονται.
Γράφει η αφεντιά μου, φίλοι και συγγενείς.

Ευχαρίστως θα δημοσιεύσω άρθρα και σχόλια αναγνωστών.

Προσοχή όμως. Δεν τα πάω καλά με τα πρακτορικά και τα κατασκοπικά, αλλά αν υποψιαστώ πράκτορες-προβοκάτορες και λοιπούς... agents θα εκραγώ και... ούτε ψύλλος στον κόρφο τους. Ύβρεις και άλλα κακόβουλα αποτελούν επίσης αιτίες... έκρηξης.

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.

Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της πηγής των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Υ.Γ.: Σχόλια τα οποία θα περιέχουν ύβρεις, θα αποκλείονται
ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΕΙΣ (LINKS) ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.

1. Φράσεις όπως f**ck you, suck my d**ck, take head etc επιτρέπονται μόνο αν απευθύνονται σε λαμόγια της πολιτικής και το lifestyle
2. Ta agglika epitreponte mono gia xioumoristikous logous i, otan imetha vevei oti to istologiο diavazi h Mrs Diamantopoulou h o von Droutsas

kentripotideas.blogspot.gr/ δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι απειλητικό, προσβλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή την ίδια ομάδα του site.

Από εδώ και στο εξής κανείς δεν θα μπορεί να σχολιάσει χωρίς να έχει συνδεθεί είτε μέσω facebook, twitter, google plus, η με λογαριασμό disqus.

Για επικοινωνία στείλτε e-mail στο kentripotideas@gmail.com